kinderen herkenbaar in beeld

“Sabine jij deed toch je kinderen niet herkenbaar in beeld? Maar ik zag laatst een foto en daarop waren ze helemaal goed te zien.” Zomaar een reactie die ik de afgelopen dagen kreeg, na het delen van foto’s van de fotoshoot die ik had gewonnen bij fotografie bij marloes.

Dat wil ik toch eventjes uitleggen.


Voor degene die ons goed kennen, die weten dat hier al langer een klein beetje hypocrisie bij zit. Want meneertje hangt al maanden op een billboard langs de snelweg. Jawel heel groot en mega herkenbaar. Toch koos ik ervoor deze foto vooralsnog niet te delen op sociale media, terwijl deze foto dus wel gedeeld werd door het bedrijf waar mijn man werkt.

Toen ik de fotoshoot bij Marloes won, wist ik dat de foto’s door haar ook gebruikt zouden worden voor haar bedrijf. En dus gingen manlief en ik weer even in overleg. Beide vonden het eigenlijk wel prima. En dus wist ik ook dat ik de foto’s zo online zou gooien. Overigens moet ik erbij zeggen dat Marloes het ook prima vond als wij de kinderen niet herkenbaar op sociale media wilde hebben. Dat was voor haar helemaal geen probleem. Ze heeft zelfs nog even een keer extra gevraagd of we het zeker wisten. Het is dus een bewuste keuze van ons geweest om hier een uitzondering op te maken.

De reactie die ik op die uitzondering kreeg begreep ik ook direct. Want waarom nu wel? En waarom deel je niet je eigen foto’s met je kinderen herkenbaar in beeld? 

Dat heeft ermee te maken dat ik niet wil dat ze voor ieder ditje en datje in beeld komen. Ik vind het niet nodig om de kinderen herkenbaar in beeld te brengen voor de speeltips die ik maak. Het heeft geen toegevoegde waarde voor mij. 

Ik vind het onderwerp lastig. Want ik ben trots op mijn twee hele mooie kinderen. Soms heb ik een foto gemaakt die gewoon geweldig is en die ik dan toch niet deel, omdat ze er herkenbaar op staan.
Ik weet ook niet zo goed waar ik goed aan doe met betrekking tot de privacy van mijn kinderen. 


Tja een beetje hypocriet ben ik wel. Ik wil de privacy van mijn kinderen waarborgen, maar mijn kind hangt op een billboard naast de snelweg en ik deel ook de foto’s die door een fotograaf gemaakt zijn. Helemaal goed praten lukt niet, maar dat hoeft ook niet. Het mooie is dat ik per dag van mening mag veranderen. Dat iedereen daar van alles over mag denken, maar dat het er niet toe doet. Mijn man en ik zijn de ouders van onze kinderen, wij bepalen voor nu wat er wel en niet gedeeld wordt. En voor nu zijn we op deze manier tevreden. Ik noem in mijn blogs geen namen en de herkenbare foto’s zijn er minimaal.

Hoe sta jij hierin? Vind je het prima om je kinderen herkenbaar te delen of weet je eigenlijk ook niet waar je goed aan doet.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.