Voor de kinderboekenchallenge koos ik het gedicht Ik ben lekker stout als mijn favoriete kindergedicht. Ik heb het zelfs een keer gebruikt in een essay voor mijn opleiding destijds. Annie M.G. Schmidt was echt een woordkunstenaar in mijn ogen. En wat beter om daar een bijpassende activiteit te bedenken? Een activiteit voor een woordkunstenaar met loose parts. 


Ik ben lekker stout – Annie M.G. Schmidt

Ik heb als klein meisje eindeloos boeken van Annie M.G. Schmidt gelezen. Floddertje was denk ik wel mijn favoriet, maar ook Otje lazen we geregeld. En nu geniet ik van het voorlezen van de verhalen aan mijn kinderen. Vooral jip en janneke lezen we regelmatig. 

Het gedicht ik ben lekker stout staat in het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek. Een boek dat vol met verschillende korte verhalen staat, die heerlijk zijn om voor te lezen. Het is echt mijn favoriete gedicht van haar. En een van de weinige gedichten die ik zo kan oplezen. 

Mocht je zelf het boek ook willen kopen. Hij is gewoon te koop via bol.com. En door hem via de onderstaande affiliatelink te kopen, steun je mij en mijn blog. Ik krijg namelijk een klein percentage van de verkoopprijs, dit kost je trouwens niets extra’s.


Wil je meer activiteiten bij kinderboeken ontdekken? Ik schreef eerder al de onderstaande blogs:


Woordkunstenaar met loose parts

woordkunstenaar met loose parts

Mijn zoontje was ook eventjes woordkunstenaar en dat terwijl hij nog geen letter kan schrijven of lezen. Dit gaan we voorlopig ook nog niet oefenen, want ik las laatst in een onderzoek dat vroeg kunnen lezen en schrijven geen enkel voordeel heeft. Dus dat mag hij later (en dat duurt hopelijk nog heel lang ;)) mooi op school gaan leren. 

Ik had op karton wat woorden geschreven die in het gedicht voorkomen en de namen van mijn beide kinderen. Niet om de woorden te leren, maar om er woordkunst van te maken. Met behulp van wat loose parts werden de woorden versierd. Meneertje was het meest nieuwsgierig naar zijn naam en ontdekte dat er een cirkel in voorkomt. Hij is dol op cirkels dus hij was door het dolle heen. 

Zusje kwam ook nog even kijken naar haar naam, maar ontdekte het boek en ging snel daarin zitten bladeren.  Ze vond dat wel genoeg letters voor haar. En gelijk heeft ze.

woordkunstenaar met loose parts

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.