loose parts template

Hoe laat je zonder woorden zien dat je van iemand houdt? Met hartjes natuurlijk! Heel veel hartjes! Voor het thema liefde van de kinderboekenchallenge koos ik het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en gingen we hartjes maken met een loose parts template. 


Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney

Raad eens hoeveel ik van je hou is echt een klassieker.
Hazeltje vertelt grote haas hoeveel hij van hem houdt. Door o.a. zijn armen te spreiden, heel hoog te springen en ver te kijken. Grote haas overtreft klein Hazeltje steeds. Het is zo’n herkenbaar spel en zo’n lief boekje.
Helemaal passend bij het thema liefde van de kinderboekenchallenge.

Hartjes maken met een loose parts template

Benodigdheden:

  • Groot stuk karton
  • Loose parts

Knip uit het karton een hart. Dit hart kun je eventueel gebruiken om te beplakken met mooi papier als knutselwerkje, maar het kan ook de prullenbak in. 

Op deze manier maak je een soort loose parts template. Kinderen (en volwassenen) kunnen het hart vullen met allerlei losse materialen en wanneer je het karton dan omhoog doet, hou je een mooi hart over. 

Ik kan werkelijk niet beschrijven hoe leuk Meneertje dit vond om te doen. De template heeft weken in ons huis gezwerfd en heb ik echt tig keer moeten gebruiken, tot het karton het helemaal begaf. We maakten harten met ringen, munten, poppetjes, dieren, boompjes en alles wat we maar konden vinden in huis. 

Sinds ik ontdekt heb hoe leuk mijn peuter en dreumes dit vinden (en ik ook) gaat er vrijwel geen dag voorbij zonder dat we wel iets met loose parts doen. Alleen al in deze challenge is dit de 3e keer dat ik bewust kies voor een loose parts activiteit. Onze voorraad wordt ook steeds groter en de wishlist van mij ook. Ik vind het zelf namelijk ook echt heerlijk ontspannend om een mandala te maken of gewoon iets klaar te leggen voor de kinderen. Misschien dat het je al is opgevallen op mijn instagram.

Spelen jouw kinderen wel eens met loose parts thuis? Zoniet absoluut een aanrader om te doen. In mijn vorige post heb ik een kort lijstje met (bijna) gratis loose parts gemaakt.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.