boekhandel

Onze kinderboekencollectie is de afgelopen jaren flink uitgebreid en ik denk dat ik zonder overdrijven meer dan 100 kinderboeken in huis heb. Een aantal daarvan nieuw gekocht, maar het merendeel is tweedehands. Mijn favoriete plek om boeken te kopen is dan ook onze lokale kringloopwinkel. Nieuwe boeken koop ik graag bij boekhandel quist, daar hebben ze een fantastische kinderboekenafdeling. En de koopjeskelder mag je ook niet missen. Daar vind je nieuwe boeken voor kleine prijsjes en dat is leuk. 

Nieuwe boeken zijn best wel prijzig. Maar je kunt het gelukkig met een klein budget ook prima een minibieb thuis maken. Maak dan vooral ook gebruik van de bibliotheek (gratis!), zwerfboekenstations (gratis!) en tweedehands boeken. Vraag boeken voor verjaardagen of als kraamcadeau.

Als speeltip vandaag een activiteit. Bibliotheken hebben vaak voorleesuurtjes of peuterochtenden waarin er voorgelezen en geknutseld wordt. Maak hier gebruik van. Helaas valt hij in mijn woonplaats op mijn werkdag, waardoor we er niet heen kunnen. Maar de keren dat we wel zijn gegaan waren echt ontzettend leuk.

Heb je geen bibliotheek in de buurt? Dan zijn er ook ontzettende leuke websites en apps waar je met je bibliotheekabonnement gratis terecht kunt. Dat abonnement is voor kinderen sowieso gratis.

Apps & sites met prentenboeken

The reading corner

Een website met filmpjes waarin wordt voorgelezen. Fijn als je zelf even geen zin hebt om voor te lezen of juist een ander boek wilt laten horen dan je thuis hebt. 

Bereslim

Een website waarin je prentenboeken gefilmd voorbij ziet komen. Anders dan the reading corner waar je een mens ziet voorlezen. Op bereslim zie je het prentenboek geanimeerd voorbij komen. En zie je dus geen mens in beeld. 

Bij sommigen boeken staan ook spelletjes waarbij je vragen en opdrachten moet uitvoeren. 

Bibliotheekapp

Hierop kun je e-books en luisterboeken lenen. Luisterboeken zijn super fijn in de auto bijvoorbeeld. Maar ook gewoon leuk voor tussendoor.

Andere leuke boekenapps voor kinderen vanaf 1 jaar heb ik eerder op een rijtje gezet en kun je hier vinden.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.