kinderboekenchallenge

Waar ik vorig jaar de kinderboekenchallenge van uitgeverij Lemniscaat een jaartje oversloeg, had ik er dit jaar extra veel zin in. Uitgeverij Lemniscaat organiseert ieder jaar in januari een kinderboekenchallenge op instagram. Iedere dag heeft een thema en het is de bedoeling dat je bij dat thema een boek zoekt en dat deelt. Ik vind het altijd onwijs leuk, vooral omdat ik zo andere accounts ontdek die ook dol zijn op kinderboeken. En natuurlijk kinderboeken. Bovendien vind ik het heerlijk om mijn creativiteit erin kwijt te kunnen. 

Disclaimer: Ik maak gebruik van affiliatelinks in dit blogartikel.

Gozert – Pieter Koolwijk

Vandaag 1 januari is het thema vrolijke vriendjes. Een vrolijkere vriend dan Gozert kan ik me haast niet voorstellen. En dus werd dit het boek waar ik de kinderboekenchallenge van uitgeverij Lemniscaat mee start. En ik kan me geen beter boek bedenken om de challenge mee te openen. Het is misschien wel het beste boek dat ik enkel voor mijn eigen plezier las vorig jaar. En het is absoluut een boek dat ik ga herlezen, dat ik ooit voorlees en hopelijk mijn kinderen ooit ook lezen. 

Gozert is geschreven door Pieter Koolwijk en de illustraties zijn van Linde Faas. Het boek gaat over Ties en zijn fantasievriend Gozert. Gozert heeft een geweldig grote fantasie en de meeste wilde plannen. Helaas komt Ties hierdoor in moeilijkheden. De ouders van Ties besluiten dat hij moet worden opgenomen zodat hij van Gozert af komt. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. 

Het is echt een intens boek. Over psychisch ziek zijn, over gek zijn of toch niet? Over hoe je naar de wereld kunt kijken. Een must read wat mij betreft.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.