dec 222019
Kerstactiviteit voor je dreumes: Washitape kerstboom

Ik ben behoorlijke fan van washitape voor activiteiten. Het laat namelijk geen lijm achter en dus beschadigd het niets. Super fijn! De kerstactiviteit voor je dreumes kost je slechts een minuutje voorbereiding en geeft al snel 10 minuten speeltijd. Kun jij mooi even een kop koffie drinken terwijl je, je dreumes heerlijk rustig ziet spelen.


Washitape kerstboom:

Je hebt nodig: Washitape
Vanaf 15 maanden (of wanneer de fijne motoriek dat toe laat)

De gehele voorbereiding is een kerstboom op de grond te plakken met washitape. En kerstboom is een ruim begrip, een gelijkbenige driehoek is een prima kerstboom. Als je er meer werk van wilt maken dan kun je op google genoeg plaatjes vinden van een washitape kerstboom.

Nu kan je kleine dreumes aan de slag. Laat hem de tape er weer af halen en er weer opplakken als hij dat wil. Laat hem gewoon zijn gang gaan.

De activiteit kan natuurlijk ook prima door gewoon wat washitape op de grond te plakken. Dan sla je gewoon het maken van een kerstboom over.


Ik bedacht deze activiteit nadat ik een aantal keer een knutselwerkje vast plakte met washitape. Zodat meneertje ongestoord kon kleuren zonder dat het steeds verschoof.
Uiteindelijk eindigde dit steeds in meneertje die de tape eraf ging pulken. Waarom zou ik daar geen activiteit van maken?

Zoals verwacht vond meneertje het erg leuk om de kerstboom eraf te pulken. Hij begon met de kerstster die hij vervolgens op het raam plakte. Maar aan het einde was er niets meer van de kerstboom over. Hij is er zeker 20 minuten zoet mee geweest. Zo had ik mooi de tijd om zusje te knuffelen.

Soms kan spelen zo simpel zijn. Wat vind jij van deze kerstactiviteit voor je dreumes?

Veel speelplezier!

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *