kerstactiviteit dreumes

Mocht je de kerstboom nu pas gaan opzetten of hem alweer beu zijn en niet kunnen wachten tot je de kerstballen eruit kan halen, dan is deze kerstactiviteit voor je dreumes misschien wel leuk om te doen. Zo kan je kindje zich vermaken terwijl jij bezig bent met de breekbare kerstdecoraties.


Kerstballenbak

Je hebt nodig: een badje en plastic kerstballen
Vanaf: 12 maanden

Vul een badje vol met plastic kerstballen zet je kindje erin en laat maar lekker spelen.  Let op dat de ballen echt niet breekbaar zijn en er geen kersthaakjes aanzitten.

Ideaal om te doen tijdens het op- of aftuigen van de kerstboom. Terwijl je kindje zich vermaakt met de kerstballen en deze zeer zeker ook in het rond gooit kun jij de breekbare kerstdecoraties zorgvuldig opruimen.


Meneertje vond dit geweldig. Echt GEWELDIG! Het is zelden dat hij lang alleen speelt, maar in zijn kerstballenbak was hij een half uur zoet. EEN HALF UUR!
De ballen lagen door de hele kamer verspreid en meneertje zat van top tot teen onder de glitters. Maar dat geeft niet, hij vond het heel leuk. Ik denk dat dit wel de top kerstactiviteit was die we hebben gedaan uiteindelijk. Volgend jaar doen we zeker weer hetzelfde.

Je vindt na deze kerstactiviteit voor je dreumes, overal glitters als je glitterballen gebruikt. Ook het badje was bij mij de eerste paar keer een glitterbadje. Niets wat een watje met alcohol niet kan fixen en ach glitters horen ook wel een beetje bij de kersttijd.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat 3 plastic kerstballen dit spel niet hebben overleefd. Zo heb ik weer een excuus om nieuwe te kopen.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.