kerstactiviteit: stickers plakken

Zoals ik eerder aankondigde zou er iedere zaterdag tot kerst een kerstactiviteit online komen te staan. De activiteit van vandaag is mega simpel en onze zoon vindt hem geweldig! Een goede reden om de kerstactiviteit stickers plakken ook met jullie te delen.


Kerstactiviteit: stickers plakken

Leeftijd: vanaf 15 maanden.
Je hebt nodig: papier en kerststickers eventueel washitape.

Het is makkelijker als je begint om de stickers eerst eraf te halen en boven het papier te houden, zodat je kindje enkel zijn vingers hoef te gebruiken om de sticker op het papier te duwen. Als dit goed gaat, kun je de sticker aangeven en hem zelf laten plakken. 

Gaat dat goed dan kun je de sticker een klein beetje losmaken en hem zelf van het stickervel af laten halen, voordat hij hem zelf opplakt.

kerstactiviteit stickers plakken

Ik maakte eerst met washitape een hele simpele kerstboom (gewoon een driehoek), zodat hij de kerstboom kon versieren. Zoals je ziet is dat niet helemaal gelukt.


Meneertje plakt alle stickers het liefst op dezelfde plek. Hij denkt vast dat dit zo hoort of vindt het zelf gewoon mooi. Helemaal prima wat mij betreft. De activiteit is toch vooral bedoeld om zijn fijne motoriek te stimuleren. Door het gebruik van kerststickers past het natuurlijk prima in de kersttijd.

Stickers plakken doen we regelmatig, omdat meneertje het zo leuk vindt. Vaak doen we dat terwijl ik zusje even eten geef of als ik bezig ben met de administratie of deze site. Dan is hij lekker een minuut of 10 bezig en mij kost het weinig tijd om voor te bereiden.

Ik wil altijd nog de herbruikbare stickers van Melissa & Doug aanschaffen. Het lijkt me namelijk heel handig om de stickers meerdere keren te kunnen gebruiken. Dat maakt het ook meteen een stukje duurzamer. De stickers van Melissa & Doug zijn onder andere te koop via bol.com

Veel speelplezier

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.