kerstactiviteit inpakpapier maken met je baby of dreumes

Vorige week beloofde ik een aantal kerstactiviteiten om alvast in de kerststemming te komen. De activiteit van vandaag is zeker handig wanneer je nog cadeautjes in moet pakken. We gaan namelijk inpakpapier maken met je dreumes of baby.


Inpakpapier maken

Bij kerst (of sinterklaas) horen cadeautjes en deze moeten natuurlijk leuk worden ingepakt. Daar kan je dreumes (en baby) je prima mee helpen. Misschien niet zo zeer met het inpakwerk maar wel met het maken van mooi inpakpapier. 

Leeftijd: vanaf 1 maand
Je hebt nodig: gekleurd papier, (vinger)verf, bordjes en koekjesvormpjes.

Leg het gekleurde papier voor je dreumes neer. Doe op de bordjes wat verf in de kleuren die je graag wilt gebruiken. Laat je dreumes de koekjesvormpjes in de verf dopen om vervolgens op het papier te stempelen. 

Stempel het papier vol tot je tevreden bent.  Samen met meneertje heb ik ook nog een wattenstaafje gebruikt om de stipjes mee te stempelen.

Je kunt natuurlijk je dreumes ook gewoon zelf zijn gang laten gaan. En kijken wat voor kunstwerk hij zelf met het materiaal maakt. 

Je baby kan ook helpen. Smeer de voetjes in met wat vingerverf en stempel zelf de voetjes op het papier. Het is handig om hier een washand bij de hand te houden, zodat je vliegensvlug de voetjes weer schoon kunt maken. Zo voorkom je dat de gehele omgeving ook vies wordt.

Nadat je de verf hebt laten drogen kun je het papier gebruiken om een cadeautje mee in te pakken. Zo maak je samen met je dreumes (en baby) inpakpapier.


Wij hadden heel veel lol met deze activiteit. Meneertje snapte hem niet gelijk dus hebben het een aantal keer moeten proberen. Maar het was heerlijk om te zien hoe hij bezig was met de vingerverf. Zelf heb ik een hele hoop stipjes op een stuk inpakpapier gezet. Zusje had in 1 keer de smaak te pakken, maar zij hoefde eigenlijk alleen maar te liggen. Toch vond ze het volgens mij wel leuk om de verf te voelen kriebelen tussen haar tenen.

kerstactiviteit: inpakpapier maken met je dreumes of baby

Na het drogen heb ik er wat cadeautjes mee ingepakt. Ben benieuwd wat de ontvangers er van vinden.

Bonustip: Heb je geen zin in de verfrotzooi dan kun je de kinderen natuurlijk ook gewoon een ingepakt cadeautje laten versieren.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.