kerstactiviteit: cadeaulabels krassen

De kerstactiviteit cadeaulabels krassen is een variatie op de activiteit die ik met Halloween deelde.   Nu kun je die activiteit natuurlijk bij iedere feestdag herhalen. Je tekent gewoon zelf een figuur dat past bij de feestdag en laat je kindje vervolgens krassen. Deze activiteit is ietsje anders.

Cadeaulabels krassen

Leeftijd: vanaf 15 maanden.
Je hebt nodig: Een blok magisch kraspapier, een krasstokje en een schaar (optioneel zijn een stukje touw of lint en een perforator).

Knip een kerstfiguur uit het kraspapier, bijvoorbeeld een kerstboom. Leg het figuur samen met het krasstokje voor je kindje neer en laat hem krassen.  Ik heb zelf de figuurtjes voor meneertje vastgeplakt met washitape zodat ze niet zouden verschuiven. Dit is zeker aan te raden voor de jongere kindjes.

Mocht je het kunstwerk zo mooi vinden maak er dan een gaatje in met een perforator en hang het met een touwtje in de boom. Zo heb je een originele kerstversiering. Ook leuk om als naamkaartje voor een cadeautje te gebruiken. Kras dan zelf nog even de naam op het kaartje.

De activiteit kun je ook prima doen met kinderen die al naar school gaan. Zij kunnen dan zelf een mooie tekening krassen of de naam op het labeltje schrijven.


Meneertje vond dit geweldig! Hij was in een hele vrolijke bui, toen we eraan begonnen. Het was een tijdje geleden dat we het kraspapier gebruikt hadden, maar zodra ik het neerlegde wist hij wat hij moest doen. Hij begon me daar een partij te krassen en een lol dat hij had. Hele verhalen vertelde hij. 

Wij hebben de kaartjes gebruikt als naamkaartjes voor een cadeautje.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.