kerstactiviteit voor baby

Dit keer deed ik een kerstactiviteit met onze baby van 5 maanden. Ik vind het lastiger om activiteiten te bedenken voor haar, omdat ze nog zo klein is. Bovendien ligt ze eigenlijk het liefst met haar voetjes en handjes te spelen. En wanneer ze dat bui is, is een knisperdoekje alweer genoeg om haar te vermaken.

Toch leek het me leuk om ook een kerstactiviteit voor haar te bedenken. Ik kon me herinneren dat meneertje vorig jaar een hele tijd met een lichtjesbal speelde. Alleen was dat niet helemaal veilig, aangezien deze breekbaar was. Dus bedacht ik een veiligere variant.

Kerstactiviteit voor je baby: kerstlichtjes

Je hebt nodig: Een stevige doorzichtige plastic container en kerstlichtjes op batterij.
Leeftijd: vanaf 4 maanden

Doe de kerstlichtjes in de plastic container. Zet ze aan en doe de container weer dicht. Geef hem aan je baby en zorg dat het donker is in huis. 

Je baby zal genieten van de lichtjes in het donker.

Zorg er natuurlijk wel voor dat je er zelf bij blijft. En gebruik led-lampjes die niet warm kunnen worden, voor de veiligheid. Voor de oogjes is het fijn om niet te felle lampjes te gebruiken. Ik vond deze lampjes toch een beetje fel en heb uiteindelijk wat papier aan de binnenkant van de container geplakt. Zodat we er nog vaker mee konden spelen.


Genieten deed onze kleine meid volop. Ze brabbelde tegen de lichtjes, rolde met de container en lachen dat ze deed.

Naast deze activiteit heb ik samen met mijn baby ook inpakpapier versierd en lezen we samen met haar grote broer boeken speciaal in het kerst thema. Niet dat ik denk dat ze het echt al door heeft, maar het kan geen kwaad om alvast met wat tradities te starten. Bovendien geniet ze er wel van.

Doe jij speciaal kerst activiteiten met je baby? Ik lees je antwoord graag in de reacties.

Veel speelplezier.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.