Wintermini's AH

Sparen jullie ook de winterdorp mini’s bij de Albert Heijn? Ik vind ze zelf zo waanzinnig leuk en heb inmiddels al bedacht dat ik er een groot aantal ga inzetten tijdens mijn wiskundelessen over het rekenen met de factor of schaal.

Maar buiten een leuke activiteit voor de klas heb ik ook een leuke activiteit voor mijn zoontje bedacht met de wintermini’s. Helaas was hij deze week ziek en wilde hij niets liever dan bij mij liggen en slapen, waardoor we de activiteit nog niet hebben kunnen uitproberen. Maar zodra hij zich weer goed voelt, gaan we dat alsnog doen.
Deze AH wintermini’s matchinggame is er eentje om zijn kleine woordenschat iets uit te breiden.


AH wintermini’s matchinggame

Je hebt nodig: printer, eventueel een fototoestel en de wintermini’s
Geschikt vanaf: ongeveer 18 maanden

Maak foto’s van de wintermini’s en print deze uit. Ik maakte foto’s van 12 wintermini’s en printte deze uit zo dat er 6 op een A4 passen.

Heb je de foto’s uitgeprint dan kun je deze eventueel lamineren. Ik heb ze in kaart sleeves gestopt, deze kan ik later weer hergebruiken. Sleeves koop je gemakkelijk bij bol.com, maar je kunt de foto’s ook gewoon zo laten. Dan zullen ze iets minder lang mee gaan.

Leg een kaart neer en vraag of je dreumes het figuurtje erop wil leggen. Wanneer dit goed gaat, kun je ook meerdere kaarten neerleggen en wederom vragen of je dreumes het bijbehorende figuurtje erop wilt leggen. 

AH wintermini's matchinggame

Wij hebben de AH wintermini’s matchinggame dus nog niet zelf kunnen uitproberen helaas. Wij doen deze activiteit wel vaker met speelgoed zoals de dieren van Holztiger of met fruit. De kaarten die ik hiervoor heb gemaakt zal ik in Januari ook delen, als daar behoefte aan is. 

Meneertje vind dat altijd heel leuk en zijn woordenschat wordt er ook nog eens mee vergroot. 

Ik vind het heel fijn dat hij zichzelf steeds beter kan uiten en ook dat hij steeds meer woorden begrijpt van wat ik zeg. Dit maakt het communiceren een stuk makkelijker en ik merk dat, dat veel frustratie scheelt bij hem. Daarnaast is het zo mooi om te zien hoe trots hij is, dat hij het woord appel kent of huis kan zeggen. 

Dit is alweer de laatste kerstactiviteit die ik deel. Op tweede kerstdag zet ik ze allemaal nog eens op een rijtje voor je. Ik hoop dat je het leuk vond. Mocht je daar niet op kunnen wachten staan er op deze pagina nog heel veel meer.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.