dec 142019
Kerstactiviteit voor dreumes: kerst zonnevanger

Wat is kerst zonder een kerstboom? Helaas zijn meneertje en zusje nog te klein om mee te helpen met het optuigen. In plaats daarvan maakte we samen een kerst zonnevanger op de voordeur. Eerlijk gezegd deed zusje ons slechts aanmoedigen vanuit de nuna leaf. Zij mag volgend jaar mee doen. Dit keer vond ze aanmoedigen leuk genoeg.


Kerst zonnevanger

Wat heb je nodig: zelfklevend kaftpapier, groen doorschijnend papier en washitape.

Geschikt vanaf 12 maanden.

Knip een gelijkbenige driehoek uit het zelfklevend kaftpapier. Verscheur samen met je dreumes het doorschijnende papier in kleine stukjes. Voor een mooier effect is het fijn om verschillende tinten groen papier te hebben. Doe de stukjes papier in een bakje.

Plak de gelijkbenige driehoek op het raam met washitape. Zorg dat je plakkende kant aan de buitenkant plakt.

Zet je dreumes voor het raam met het bakje papier en laat hem de stukjes erop plakken. Doe het eerst eventjes voor.


Met meneertje heb ik deze activiteit al vaker gedaan. Tijdens de sinterklaastijd had ik huisjes getekend op het papier met watervaste stift en hem de huisjes laten beplakken. En voorheen heeft hij al een aantal keer een mooi kunstwerk gemaakt.

kerst zonnevanger maken

De kunstwerken plakken wij op onze voordeur. Vind het er zelf wel gezellig uitzien en het is het raam waar meneertje sowieso heel vaak bij staat en daarom vrijwel altijd vol met plakhandjes en snottebellen staat.

Deze kerst zonnevanger is zo leuk. Het is echt prachtig de kleuren te zien stralen wanneer de zon door het raam naar binnen schijnt.

Lees ook: kerstactiviteit voor babys: kerstlichtjes

Veel speelplezier!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *