kabouterpad nunspeet

Het allereerste kabouterpad wat we uitprobeerden was dit kabouterpad in Nunspeet tijdens de herfstvakantie. Voorheen dacht ik dat Meneertje (nu 2 jaar) er nog te jong voor was. Maar tijdens deze vakantie wilden we het gewoon proberen.


Kabouterpad Nunspeet

Het kabouterpad is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Ondanks dat onze zoon nog lang geen 3 jaar is, leek het me toch leuk voor hem en wilden we het graag proberen. 

In het bezoekerscentrum haal je een zakje op met daarin de route, opdrachten, een vergrootglas, een spiegeltje, koekjes, een pakje drinken en natuurlijk een kaboutermuts. 

De kosten zijn 5 euro per kind en je betaald 10 euro borg voor de spulletjes. Je mag de kaboutermuts natuurlijk houden en op het eind van de route mag ieder kind een kleinigheidje grabbelen uit de grabbelton. 

De route bestaat uit kleurtjes die je moet volgen. Wij begonnen met rood en moesten vervolgens een blauwe kabouter zoeken. De route was 3 km en wij hebben er ruim 1,5 uur over gedaan, maar dat had vooral te maken met een snel afgeleide zoon en een kinderwagen die we meenamen. 
Dat laatste raad ik echt af! Dit pad is absoluut niet fijn om te lopen met een kinderwagen. Mijn man en ik waren beide bekaf na de 3km doordat we de kinderwagen over zulke grote wortels moesten trekken en duwen dat het echt een hele opgave was.  

Bij iedere rode kabouter moest je een opdracht doen. De opdrachten waren herfstgerelateerd en dat maakte het extra leuk. Zo mochten we onder een paddestoel kijken en een bedje maken voor een egel. Meneertje was hier heel erg enthousiast over. Maar eerlijk gezegd was het zoeken naar de volgende kabouter leuk genoeg voor hem. Hij begreep wel dat we een opdracht deden, maar het zoeken naar de kabouter was het allerleukste. 

Ik begreep dat er per seizoen andere opdrachten te doen zijn. Dat maakt het natuurlijk nog leuker, zo blijft het pad leuk om te doen.

kabouterpad nunspeet

Onderweg kwamen we ook nog wat leuke uit hout gesneden dieren tegen. Wat een leuke verrassing was. Er waren ook genoeg plekken waar je even kon uitrusten en wat kon eten. Het is wel handig om zelf een zakje mee te nemen waar je, je afval in stopt want ik heb onderweg geen afvalbak gezien. Het kan natuurlijk ook zijn dat we die gemist hebben door al het zoeken naar de kabouters. 

Wanneer je terug komt in het bezoekerscentrum kun je nog even een kijkje nemen in de kabouterhut. Je vindt er ook een expositie van de Veluwse natuur. De expositie is interactief dus kinderen kunnen zich daar ook nog prima vermaken met het drukken op knopjes en het voelen van verschillende structuren. Wij hebben de expositie overgeslagen, we waren kapot van al het duwen en trekken van de kinderwagen. Overigens geeft de website ook aan dat een andere route wel geschikt is voor een kinderwagen. Dus we hadden niet zo eigenwijs moeten zijn šŸ˜‰ 


Maar ondanks dat hebben we erg genoten van het kabouterpad in Nunspeet. En ondanks dat Meneertje nog lang een 3 jaar is was het al heel leuk voor hem. We gaan er binnenkort zeker meer uitproberen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.