Ik was van plan mijn eigen Moederdagknutsel te maken met de kinderen. Had een heel plan om samen een theedoek te versieren met textielverf. Maar door de stress van de verbouwing van de keuken is het er niet van gekomen. Eigenlijk maar goed ook, want ik vond het toch een beetje gek om mijn eigen cadeau te knutselen. En no way dat mijn man iets gaat knutselen. Hij vindt spelen met de kinderen heel leuk, maar knutselen is echt niet zijn ding. Ik heb hem daarom maar wat realistische ideetjes voor Moederdag met een baby en dreumes ingefluisterd.


Fotocadeau

Als je opzoek gaat naar een creatief persoonlijk cadeau zonder te knutselen is dat al snel een fotocadeau. En dus fluisterde ik mijn man in dat ik dat geweldig zou vinden. Zeker omdat ik na 5 maanden nog steeds niet de foto’s van onze fotoshoot heb opgehangen. 

Ik fluisterde een keukenschort in, maar mijn man liet al doorschemeren dat hij iets veel leukers had bedacht. Ik ging op yoursurprise opzoek naar een aantal foto cadeaus die mij heel leuk leken om te ontvangen en kwam op het volgende rijtje uit:

 • Bamboe waterfles
 • Keukenshort voor moeder en kind
 • Laptopsleeve
 • Emaille mok
 • Sokken

Knutselcadeau

Het nadeel van een fotocadeau is dat het geld kost en eerlijk gezegd is een geknutseld cadeau toch wel het meest persoonlijk. Ik kreeg vorig jaar en ook voor mijn verjaardag hele mooie geknutselde cadeaus vanuit het kinderdagverblijf. Ik zette de gekregen cadeaus ook even op een rijtje, mocht je zelf wel aan de knutsel gaan kun je hier nog een idee opdoen.

idee Moederdag met baby en dreumes
 • Een gipsen hartje met de voetafdrukjes van mijn zoontje.
 • De voetafdrukjes in de vorm van een hartje op canvas van mijn dochter.
 • Mijn zoontje heeft met een vork afdrukken gemaakt, zodat het lijkt op een bos tulpen. Ook op canvas gemaakt.
 • Een canvas hart met de voetafdrukken van mijn dochter en mijn zoontje heeft zich artistiek uitgeleefd op hetzelfde canvas.

Deze knutselwerkjes zijn niet echt praktisch, maar wel heel mooi om te bewaren. En hebben bij mij een mooi plaatsje in huis gekregen. Zelf had ik nog 2 ideeën van knutselwerkjes die ook nog eens hartstikke praktisch zijn:

Beleving

Een beleving is eigenlijk ook een heel mooi cadeau. Ik hoop enorm dat mijn man samen met mijn kinderen me ontbijt op bed gaan geven. Dat alleen al is een beleving op zich. Andere leuke belevenissen lijken me:

 • Uitslapen: daar doe je denk ik iedere moeder een plezier mee 😉
 • Samen mijn favoriete kinderfilm kijken met lekkere hapjes.
 • Met het gehele gezin naar het strand of bos om uit te waaien.

Ik ben heel benieuwd wat mijn man voor me bedacht heeft, maar weet nu al dat ik die dag extra ga genieten van mijn gezin. Mijn eerste (en waarschijnlijk) enige Moederdag met een baby en een dreumes! Hopelijk met wat extra natte kusjes en super zachte handjes die me niet meer los willen laten.
Wat zijn jouw plannen voor Moederdag?

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.