speeltips 3 tot 6 maanden

Deze post heeft me een hele hoop tranen gekost. Misschien was het dan ook niet zo’n heel goed idee om hierover te schrijven in mijn kraamweek. Niet de meest stabiele tijd van een vrouw over het algemeen. Ik ben daarin geen uitzondering.
Mijn kleine man wordt 1 vandaag! Stop de tijd!!! Ik schreef een brief voor hem.

Lief meneertje,

Vandaag is je allereerste verjaardag. Een jaar geleden om 18.54 maakte jij mij voor het eerst mama. Direct voelde ik een alles overweldigende liefde voor jou. En het was ook gelijk alsof je er altijd al was.
Je keek mij aan en alles was goed. Je lag nog maar eventjes op mijn borst maar je straalde gelijk tevredenheid uit. Die tevredenheid is niet meer weg gegaan.

Vandaag vieren wij dat je geen baby meer bent. Je bent nu officieel een dreumes. Ik roep eigenlijk al vanaf dat je een maand of 9 bent, dat je geen baby meer bent. Je bent een grote jongen aan het worden die vooral veel zelf wilt doen. 

In de eerste week van je geboorte rolde je zelf al om, dit leerde je ook weer af om het na een maand of 4 opnieuw te leren. Je eerste hapjes met 4 maanden maakte je gelijk tot smikkelkoning. Een titel die je nog steeds eer aan doet. Wat we ook voor je neer zetten je smikkelt het allemaal helemaal op. Je smeert ook een hoop in je haar en brood lik je af en gooi je vervolgens op de grond. Een banaan stop je het liefst in 1 keer in je mond en aardbeien zijn je favoriet.

Kruipen deed je pas met 9 maanden, eerder was je er niet aan toe. Na het kruipen trok je, je vrijwel direct ook op. En zodra je zelf aan de tafel kon gaan staan liep je zijwaarts langs de tafel. Met een maand of 11 liep je ook achter de stoel.
Je geluidjes begonnen met een dolfijnen imitatie en zijn tot nu toe uitgebreid naar het geluid van een brandweerwagen en een hoop kanga. Alles doe je op je eigen tempo. Je laat je absoluut niet opjagen.

Een klein boefje ben je ook. Voordat je het knopje van de x-box in gaat drukken, kijk je altijd even of ik het zie. Want je weet heel goed dat je dat helemaal niet mag. Je kent de betekenis van het woord nee maar al te goed, maar luistert er nog nauwelijks na.

Je bent vooral een vrolijk mannetje. Lekker lachen doe je graag. Als je zo hard moet lachen vergeet je nog al eens je evenwicht te bewaren en dan val je heel hard om.
Vanaf het begin af aan was je al een sociaal mannetje. Zodra er veel mensen om je heen zijn, heb jij het naar je zin. Sinds kort kijk je af en toe eerst even de kat uit de boom, voordat je met vreemde mensen gaat spelen. 

Je speelt nu het liefste kiekeboe en daagt ons dan ook echt uit. Wanneer je een houten blokje vast hebt gaat deze eerst in je mond om hem even voor te proeven. Als ik dan hetzelfde doe vind je dat het allerleukste wat er is.
De afstandsbediening is nog steeds magisch en zodra juf roos op tv is lijk je wel betoverd (of verliefd?). Liedjes zingen vind je leuk en je zingt achterin de auto graag mee met de radio. 

Je bent nieuwsgierig, sociaal, lief, eigenwijs, goedlachs en vriendelijk. Je hebt een enorm sterk eigen willetje. Iedere dag lijk je nog te veranderen. Ik ben benieuwd naar hoe je jezelf gaat ontwikkelen en wat voor mens je gaat zijn. We gaan het allemaal zien en meemaken. 

Wat een prachtig eerste jaar hebben we achter de rug. Een jaar vol liefde, met prachtige momenten, slapeloze nachten, bezorgdheid en een hele hoop humor. Een jaar dat veel te snel voorbij ging.

Zullen we afspreken dat de tijd wat langzamer gaat het tweede jaar?

Liefs,
Je mama

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.