jul 032019
Het leukste speelgoed voor een baby van 9 tot 12 maanden

Meneertje is alweer bijna een jaar. De afgelopen 3 maanden is er ook weer veel gespeeld. Nieuw speelgoed is ontdekt en uitgeprobeerd. Het meest leuke speelgoed voor een baby van 9 tot 12 maanden heb ik opgeschreven.
De duurzaamheid van het speelgoed deze maanden is niet erg groot. We hebben veel plastic speelgoed gekregen en zijn nog maar pas wat bewuster hier mee bezig. Het plastic speelgoed gebruiken we natuurlijk gewoon wel. Waar ik een duurzaam alternatief kon vinden heb ik deze erbij gezet.

Houten blokken

Toen meneertje 9 maanden was, vond hij niets leukers dan met een houten blok tikken of het houten blok gebruiken als bijtring. Nu hij bijna een jaar is vindt hij het ook leuk om de blokken in een doos te doen. Hiervoor gebruik ik vaak de billendoekjes box of onze diy vormendoos. Bouwen doet hij nog niet met de blokken, maar dat komt vast nog wel.
Onze blokken komen van de ikea en hebben we tweedehands gekregen. Dat laatste was sowieso duurzaam. Wil je zelf een betaalbaar duurzaam alternatief dan zijn de blokken van eichhorn een goede optie.

Pak je liever uit en wil je echt een blokkenset om jaloers van te worden? Dan raad ik die van Grimms aan.  Deze zijn wel een stukje duurder, maar het materiaal is prachtig. Grimms speelgoed is gemaakt van duurzaam hout en bewerkt met verf op waterbasis. Het hout behoudt hierdoor zijn natuurlijke schoonheid.

Boeken

Af en toe een rustmomentje is nodig en wat is nou lekkerder dan bij mama of papa op schoot een boekje lezen? Niets toch?
Mijn kleine man vind het heerlijk om met mij even een boekje te lezen. Zeker wanneer hij moe is van al het spelen. Onze 5 favoriete boeken deelde ik al eerder.

V-tech baby dieren draaibal

v-tech baby dieren draaibal

Wanneer je op een knop op de draaibal drukt maakt hij geluid en gaat hij uit zichzelf rollen over de grond. Je kindje kan er dan achteraan kruipen. Er zitten knoppen op met verschillende vormen, kleuren, dieren en cijfers, zodat je baby deze kan leren.
Een van die knoppen gaat heel hard heen en weer en dat vindt ons mannetje echt geweldig. Ook kruipt hij er lekker achteraan inmiddels.

Er is een groot nadeel aan dit soort speelgoed en dat is dat het geluid maakt. Helaas zorgt dat er nogal eens voor dat ik op willekeurige moment een deuntje van dit v-tech speelgoed zing.
Een duurzaam alternatief vond ik eigenlijk niet.

Waterspeeltjes

Badeendjes, schepjes, een gietertje, zandbakvormpjes, blub blub bad dieren en eigenlijk alles waar in water mee gespeeld kan worden is op deze leeftijd heel leuk. Lekker spetteren in het badje en ontdekken wat de verschillende speeltjes doen.

Meneertje had een hekel aan in bad gaan. Douchen vindt hij heerlijk, maar in bad gaan stond gelijk aan een dik tranenballet. Toen het niet zo lang geleden ongeveer 25 graden was, heb ik het badje buiten gezet. Eerst hem rustig ernaast gezet en speeltjes in het bad gedaan, zodat hij deze erin en eruit kon halen. Vervolgens hem zelf in het badje gezet. Heerlijk vond hij het. Hij heeft er bijna een half uur in gezeten. Hij vond het geweldig om alle speeltjes te ontdekken en te zien wat ze deden onder water en boven het water. Sindsdien is het badje weer favoriet.

Onze waterspeeltjes hebben we allemaal gekregen en zijn van het niet duurzame plastic, helaas. Ik vond een mooi duurzaam alternatief van Green Toys. Green Toys maakt speelgoed van gerecycled plastic.

Grimms kleine regenboog

Op het verlanglijstje van meneertje staat op het moment de grote regenboog van Grimms. Op dit moment heeft hij de kleine regenboog. Deze vindt hij prachtig. We zetten hem vaak na het spelen in de kast, want hij ziet er ook nog eens mooi uit. Dat is meneertje met me eens want hij wijst er regelmatig naar. De regenboog is leuk om te stapelen of te laten balanceren. Natuurlijk doet meneertje de bogen vooral in zijn mond of hij gebruikt ze als hamer.

V-tech blablablocks

Eigenlijk is meneertje nog te jong voor deze blokken, daarom had ik ze voorlopig op zolder gezet. Als ik echt niet meer weet hoe ik meneertje moet vermaken, gaan we naar zolder toe. Dan pak ik de blokken erbij en dan pakt meneertje steevast het blok met het deurtje. Hij is zo 10 minuten zoet met het open en dicht doen van dat deurtje. De overige functies van de blokken gebruiken we nog niet. Of tenminste die gebruikt meneertje nog niet, ik heb zelf inmiddels al wel een robot gebouwd en deze flink wat woorden laten zeggen.

V-tech is helaas niet duurzaam. Je kunt eventueel wel duurzame duplo achtige blokken kopen zoals van BioBuddi.

Knuffel

knuffel

Meneertjes knuffel is een konijn die we bij de prenatal kochten toen hij nog niet geboren was. Hij slaapt al maanden met deze knuffel, maar sinds hij 10 maanden is gaat de knuffel overal mee naar toe. Wanneer je hem pakt komt er een hele grote glimlach op zijn gezicht en kruipt hij zo snel als hij kan naar je toe. Zijn knuffel is echt zijn maatje geworden en geeft hem ook troost wanneer hij verdrietig is.

Mini Beatbo

Wederom is dit speelgoed gekregen. Het is een robot waarvan het hoofd gaat bewegen als je er tegenaan duwt. Ook komt er dan geluid en licht uit. Meneertje vindt het heel leuk speelgoed en is er minutenlang mee bezig. Ikzelf vind het vreselijk speelgoed. Het geluid kan niet zachter, de kleuren zijn schreeuwerig en het is lelijk plastic. Speelgoed is helaas niet voor mij, maar voor meneertje. En hij vindt de mini beatbo geweldig en dus staat het op deze lijst.
Het is absoluut geen duurzaam speelgoed en er is ook geen duurzaam alternatief van te vinden.

Trommel

Eerlijk gezegd gebruiken wij gewoon wat pannen en een pollepel als trommel. Duurzamer wordt het niet!
Meneertje vindt het heel leuk om op dingen te slaan en als het dan geluid maakt is het helemaal geweldig.

Trekdier

Ik kocht tijdens koningsdag een houten treintje dat je kunt rondtrekken. Meneertje heeft nog niet zoveel rijdend speelgoed en dit leek me daarom leuk. Meestal gebruik ik alleen het voorste diertje want als ik ze alle drie achter elkaar vast maak is het lastig om ze rechtop te houden. Meneertje vindt het erg leuk om zo een diertje naar zich toe te trekken en ook weer weg te duwen.

Wil je zelf ook zo’n leuk trekdier kopen dan raad ik de eendjes van Goki aan. Goki maakt betaalbaar duurzaam houten speelgoed. Dat is wel zo fijn spelen.

Uiteraard blijven er ook een aantal dingen favoriet die hij in de drie maanden hiervoor ook al te gek vond. Zo bouwen we nog steeds regelmatig een stapeltoren en blijft het activiteitenlooprek ook populair. Bellenblaas is al meer dan een half jaar een groot succes. Ik heb goede hoop dat een deel van dit speelgoed het komende half jaar ook nog vaak gebruikt zal worden.

Veel speelplezier!

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *