Na 2 baby’s te hebben gehad binnen een jaar weet ik heel goed wat baby’s leuk speelgoed vinden. Er heeft dan ook 2 jaar lang babyspeelgoed in mijn huis had rondgeslingerd. Er is allerlei speelgoed uitgeprobeerd, soms was het succesvol en soms hadden ze er totaal geen interesse in.
Het meest leuke speelgoed voor een baby van 6 tot 12 maanden heb ik opgeschreven. Er zit veel duurzaam speelgoed tussen en ook een aantal tweedehands pareltjes.

Leukste speelgoed voor een baby van 6 tot 12 maanden

Grimms grijpspeeltje

Zusje heeft zich echt uitgeleefd met dit grijpspeeltje. Dit was echt veruit haar favoriete speelgoed een half jaar lang. Ze kon echt minutenlang in haar Nuna leaf zitten met dat speeltje in haar handen. Beetje ontdekken, voelen en vooral heel veel aan sabbelen. En dat kan gelukkig veilig want Grimms gebruikt geen giftige stoffen in het speelgoed. Helemaal babysafe dus.

Houten blokken

Toen meneertje 9 maanden was, vond hij niets leukers dan met een houten blok tikken of het houten blok gebruiken als bijtring. Toen hij bijna een jaar was vond hij het ook leuk om de blokken in een doos te doen. Hiervoor gebruikte ik vaak de billendoekjes box of onze diy vormendoos.
Onze blokken komen van de ikea en hebben we tweedehands gekregen. Dat laatste was sowieso duurzaam.

Pak je liever uit en wil je echt een blokkenset om jaloers van te worden? Dan raad ik die van Grimms aan.  Deze zijn wel een stukje duurder, maar het materiaal is prachtig. Grimms speelgoed is gemaakt van duurzaam hout en bewerkt met verf op waterbasis. Het hout behoudt hierdoor zijn natuurlijke schoonheid. Ik ben heel hard aan het sparen voor de piramideset, maar voor nu nog even buiten ons budget.

Boeken

Af en toe een rustmomentje is nodig en wat is nou lekkerder dan bij mama of papa op schoot een boekje lezen? Niets toch?
Mijn beide kinderen vonden en vinden het heerlijk om met mij even een boekje te lezen. Zeker wanneer er eentje moe is van al het spelen. Onze 5 favoriete boeken deelde ik al eerder.

Ring met linten

speelgoed baby 6 - 12 maanden

Deze ring met linten maakte ik zelf en was echt een favorietje van Zusje. Ik nam hem vaak mee onderweg zodat ze ergens mee kon spelen. Ze deed erop kauwen of trekken aan de linten. De versie waar ik er belletjes op deed vond ze nog leuker, maar vind ik zelf wat gevaarlijker vanwege de kleine belletjes.
Toen ik er laatst eentje maakte voor een kraammand ging meneertje er direct mee dansen. Dus nu heb ik onze ringen weer opgezocht zodat Meneertje er heerlijk mee kan dansen.

Waterspeeltjes

Badeendjes, schepjes, een gietertje, zandbakvormpjes, blub blub bad dieren en eigenlijk alles waar in water mee gespeeld kan worden is op deze leeftijd heel leuk. Lekker spetteren in het badje en ontdekken wat de verschillende speeltjes doen.

Meneertje had een hekel aan in bad gaan. Douchen vindt hij heerlijk, maar in bad gaan stond gelijk aan een dik tranenballet. Toen het een keer ongeveer 25 graden was, heb ik het badje buiten gezet. Eerst hem rustig ernaast gezet en speeltjes in het bad gedaan, zodat hij deze erin en eruit kon halen. Vervolgens hem zelf in het badje gezet. Heerlijk vond hij het. Hij heeft er bijna een half uur in gezeten. Hij vond het geweldig om alle speeltjes te ontdekken en te zien wat ze deden onder water en boven het water. Sindsdien gebruiken we badspeelgoed tijdens het badmoment.

Onze waterspeeltjes hebben we allemaal gekregen en zijn van het niet duurzame plastic, helaas. Ik vond een mooi duurzaam alternatief van Green Toys. Green Toys maakt speelgoed van gerecycled plastic.

Grimms kleine regenboog

Voor kleintjes is de grote regenboog echt nog te groot. De kleine regenboog is ideaal. Je kunt hem stapelen en weer omgooien en stapelen en omgooien. Of zoals hier vaak gebeurde gebruiken als hamer of bijtspeeltje.

Knuffel

Meneertjes knuffel is een konijn die we bij de prenatal kochten toen hij nog niet geboren was. Een zelfde soort knuffel in een andere kleur kochten we voor Zusje. Vanaf een maand of 9 moest de knuffel overal mee naar toe en werd het echt een maatje.

I’m toy muziekcentrum

favoriete speelgoed baby 6-12 maanden

Dit muziekcentrum kregen we met de geboorte van Zusje en is echt een topper. Wordt door baby’s onderzocht en veelvuldig gebruikt door iedereen die ouder is. Het trommelen is voor baby’s vanaf 9 maanden ook heel leuk. Lekker slaan op de trommelzijde van het centrum of juist op de xylofoon. Je kunt natuurlijk ook gewoon een paar pannen gebruiken voor het trommelen.

Stapelbekers

Onze stapelbekers zijn niet duurzaam, maar zijn onwijs veel gebruikt. Stapelen en omgooien. Gebruiken als beker om te drinken. Gebruiken in bad, want er zitten gaatjes in. Echt een favorietje hier in huis.

Bijtspeeltje

De meeste baby’s krijgen hun eerste tandjes zo rond een half jaar. Zusje liet ons wachten tot ze ruim 9 maanden was. Maar heeft wel heel graag gekauwd op een bijtspeeltje of sowieso op speelgoed. Wij vonden de rubberen giraf van sophie de giraf heel fijn.

Ballenbak

Tot slot de ballenbak. Hier hebben we echt heel veel plezier van gehad. Vanaf dat Meneertje kon zitten wilde hij hier heel graag in spelen. Zusje vond vooral de ballen heel erg leuk om mee te spelen. Nog steeds zet ik hem wel eens op en hoewel Meneertje al ruim 2,5 jaar gaat hij er nog steeds in zitten en met ballen gooien.


Dit waren mijn aanraders wat betreft speelgoed voor een baby van 6-12 maanden. Met welk speelgoed speelde jouw baby graag? Ik lees het antwoord graag terug in de comments.

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Bedankt voor je steun!

leukste speelgoed voor een baby van 6 tot 12 maanden

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.