spelen met een billendoekjes box

Toen ik zwanger was van meneertje kocht ik een billendoekjes box. Een miskoop die ik van te voren best had kunnen zien aankomen. Maar bij mijn eerste zwangerschap vond ik het zo belangrijk om goed voorbereid te zijn en alles in orde te hebben, dat de billendoekjes box in mijn winkelmandje verdween.

Inmiddels ligt hij al 10 maanden in een lade in de babykamer niets te doen. Tot ik via pinterest wat speelideeën zocht en er één tegenkwam waar de gewone verpakking van billendoekjes gebruikt werd. Ik gaf mijn eigen draai aan de activiteit en kwam zo tot een paar leuke ideeën voor het hergebruiken van een billendoekjes doos. Zo is de doos niet helemaal nutteloos. Mocht je zelf niet zo’n nutteloze billendoekjes doos hebben gekocht dan kun je prima een lege verpakking van billendoekjes gebruiken.

Billendoekjes box gevuld met sokken

spelen met een billendoekjes box

Ik irriteer me er altijd aan dat er op een of andere manier sokken verdwijnen en je dan dus maar 1 sok van een paar over hebt. Ik verzamelde de eenzame sokken en stopte ze in de billendoekjes box.
Vervolgens zette ik de box voor meneertje neer en liet hem de sokken eruit halen. Dat vond hij een bijzonder leuke activiteit, waar hij zich zeker 10 minuten mee vermaakt heeft.

Deze activiteit kun je bijvoorbeeld ook doen met:
– Kleine lapjes stof
– Stukjes wol
– Verschillende structuren stof (zoals ribstof, vilt, katoen etc.) voor een extra sensopatische activiteit

billendoekjes box gevuld met sokken

Billendoekjes doos vullen met “stenen”

De bedoeling was om dominostenen te gebruiken. Helaas kon ik deze niet vinden en daarom besloot ik gewone blokken te gebruiken. Meneertje stopte keurig de blokken in het gat van de billendoekjes box. Hij vond het heel leuk om steeds het klepje open en dicht te doen. De blokken werden snel vergeten en het klepje werd de grootste activiteit.

spelen met blokken

Je kunt deze activiteit ook met wat oudere kindjes doen. Wanneer je dan een stuk van de opening af plakt (zodat de opening kleiner wordt) maak je de uitdaging wat groter. Gebruik dan de dominostenen of een van de andere opties die ik hieronder aangeef.

Deze activiteit kun je bijvoorbeeld ook doen met:
– Dominostenen
– Memory kaarten
– Doppen van flessen
– Munten (alleen als je kindje wat groter is en niet meer alles in zijn mond stopt)

billendoekjes box activiteit

De billendoekjes box als speelgoed box

Je kunt de box ook gewoon gebruiken om wat klein speelgoed in te bewaren. Wel zo makkelijk als je onderweg gaat. Dan zit alles handig bij elkaar. Ik vind het handig om blokken in een doos te doen als we deze meenemen. Daar kan ik nu de billendoekjes box prima voor gebruiken.
Uiteraard zijn er tientallen dingen te bedenken die je kunt bewaren in de box.

billendoekjes box

De doos was voor mij dus echt een miskoop. Niet iets wat ik nodig had. Ik ben blij dat ik er voor nu toch nog een nuttige toepassing voor heb gevonden.
Wat zijn jullie baby miskopen?

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.