Een paar weken terug plaatste ik de heerlijke herfstactiviteit dennenappels en pompoms. Niet lang daarna zag ik op instagram een soort gelijke activiteit voorbijkomen bij het account van @spel.lies.
In plaats van pompons een herfstactiviteit voor peuters met dennenappels en klei. En die wilde ik wel eens proberen.


Herfstactiviteit voor peuters: dennenappels met klei

Benodigdheden:

  • Dennenappels
  • Klei
  • Houten pincet (optioneel)

Maak met klei wat balletjes en stop deze in de dennenappels. De bedoeling is dat je peuter deze met het pincet eruit haalt. Dit is best wel lastig kan ik verklappen. De oefening is heel goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Meneertje (2 jaar) had niet helemaal het geduld voor het werken met de pincet. En hij ging al snel aan de slag met zijn vingers. Ook helemaal prima. De klei kwam vooral dieper in de dennenappel te zitten. De balletjes eruit halen ging niet helemaal goed. Maar hij had er wel ongelooflijk veel lol in. 

Uiteindelijk gaf ik hem wat meer klei en ging hij afdrukken maken met de dennenappel. Dit was ook heerlijk en prima. Het gaat mij met dit soort activiteiten er niet om dat hij precies doet wat ik heb bedacht, maar dat hij juist lekker bezig is. Zelf ontdekken en zijn eigen spel bedenken vind ik veel belangrijker.


Zusje (15 maanden) heb ik het ook laten proberen. En dat vond ze heel leuk, maar ze eet zo af en toe nog klei en ook dat gebeurde vandaag. Dus ik had de klei er snel weer uit gehaald en ging door naar de bekende pompom dennenappel activiteit.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.