herfst activiteit peuter en dreumes

Wij zijn hier thuis al helemaal in de herfststemming, ondanks de 30 graden van afgelopen week. De sloffen staan in de gang en de pompoenen op tafel. 
Ik bedacht een leuke herfstactiviteit voor mijn peuter en dreumes, of eigenlijk per toeval ook voor mijn peuter. Want die vermaakte zich onverwachts heerlijk. Voor mij dus een top activiteit en alles wat je ervoor nodig hebt zijn dennenappels en pompoms, pompons of hoe je de wollige balletjes maar wilt noemen. 


Dennenappels met pompoms

Benodigdheden:

Ik stopte wat pompoms in de dennenappels en gaf deze aan Zusje met het idee dat ze, ze eruit ging peuteren. In plaats daarvan wees ze naar de pompoms die ik vast had. Ik gaf haar deze en ze ging zelf aan de slag met de pompoms erin doen. 

Meneertje was aan het kleuren maar zag zijn Zusje zo geconcentreerd bezig dat hij ook mee wilde doen. Ik gaf hem dus ook een dennenappel met wat pompoms en hij ging aan de slag. 
Ze hebben echt heerlijk aan tafel gezeten, de pompoms erin doen en er weer uit halen om ze te verplaatsen naar een ander plekje. Beide waren er echt minutenlang geconcentreerd mee bezig. En lieten steeds trots aan elkaar zien wat ze hadden gedaan. De schatjes.

Het enige wat miste was de verwarming aan en een geurkaars op tafel en een pumpkinspiced latte, dan was het herfstgevoel compleet geweest denk ik. 


Na de herfstactiviteit voor mijn peuter en dreumes mochten ze samen ook nog een mooie herfstschaal maken, met de pompoenen die ze eerder hadden uitgezocht. En ik reserveerde ondertussen alvast wat heerlijke herfstboeken.

Ik vind de herfst echt veruit het mooiste seizoen. Heb jij een favoriet seizoen en zoja welke is dat? Ik lees je reacties graag hier in de comments of op mijn instagrampagina. 

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.