gruffalo kleiset

Ter inspiratie deel ik wekelijks een sensory koffertje dat ik gemaakt heb voor mijn kinderen. In totaal heb ik 4 sensory koffertjes en 2 eierdozen gemaakt. En vandaag ga ik het dan eindelijk over die eierdoos hebben. Over een gruffalo kleiset in een eierdoos wel te verstaan. 

Ik maakte de setjes zodat ik snel iets uit de kast kan trekken, waar mijn kinderen wel even zelfstandig zoet mee zijn. Ideaal voor momenten dat ik onze kleine frummel moet voeden of wanneer ik gewoon nog heel even rust wil. 


Wekelijks deel ik ter inspiratie de inhoud van zo’n sensory setje. Deze week een kleisetje, want kleien is denk ik onze favoriete sensory bezigheid. Nadat de kinderen in december een diy sneeuwpop setje kregen, wist ik zeker dat ik meer kleisetjes wilde maken. Ze spelen nu nog met de sneeuwpopsetjes, echt zo’n groot succes was dat. Ik hoop dat de gruffalo kleiset in een eierdoos net zo’n succes wordt. 

Voor ik vertel wat ik in de gruffalo kleiset heb gedaan, wil ik nog even mededelen dat ik gebruik maak van affiliatelinks. Dat wilt zeggen dat wanneer je iets aanschaft via een link van mij, ik een klein percentage ontvang. Het kost jou niets extra’s, maar zorgt ervoor dat ik dit soort leuke kleisetjes kan maken. 

Gruffalo kleiset in een een eierdoos

Mijn kinderen zijn dol op de gruffalo. Ik lees hem regelmatig voor en in het bos gaan we regelmatig zoeken naar de gruffalo. Ook muis uit de gruffalo speelt een grote rol in het fantasiespel van mijn kinderen. Mocht je nu denken gruffalo, heb ik iets gemist? De gruffalo is een prentenboek van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Een absolute aanrader.

Inhoud van de kleiset:

Alle benodigdheden stopte ik in een eierdoos. Waarom een eierdoos? Ik had geen zin om er speciaal een doos voor te kopen en de kleine potjes playdoh passen perfect in een eierdoos. Bovendien een eierdoos hergebruiken is ook nog eens heel erg groen. De spulletjes die ik er vervolgens in stopte zijn dat dan weer niet helaas. Ik zorgde ervoor dat er genoeg materiaal in de eierdoos zit voor 2 gruffalo’s, zodat mijn beide kinderen er tegelijk mee aan de slag kunnen. 


Of het net zo’n succes wordt als de diy sneeuwpop set is nog even afwachten. Ik ben van plan om het setje te introduceren nadat ik de gruffalo weer eens heb voorgelezen. En waarschijnlijk kijken we dan ook gelijk de film via de npo app. Een echte gruffalo dag. Ik heb er nu al zin in!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.