gratis print and play games

Zo’n beetje de halve wereld zit verplicht thuis vanwege het coronavirus. En hier en daar neemt de verveling toe. Op sociale media zie ik een hoop puzzelaars voorbij komen, maar ik zie ook heel veel mensen bordspellen spelen. Ik deelde al eerdere mijn leukste spellen voor 2 spelers. Vandaag deel ik de gratis print and play games die je op dit moment kunt downloaden. Je leest het goed gratis! Heel veel uitgeverijen hebben een aantal bordspellen of uitbreidingen nu gratis aangeboden, om je de coronacrisis goed door te laten komen. Top actie toch?


Gratis print and play games

Asmodee

Asmodee geeft je gewoon 6 gratis spellen om te printen! En daar zit mijn favoriete spel gewoon tussen. Je kunt dus gratis Dobble downloaden, even printen en knippen en je hebt gegarandeerd een hoop speelplezier.

De overige spellen die je kunt downloaden zijn:

  • Dixit
  • Combo color
  • Unlock!
  • Cortex
  • Timeline

Ik heb nog niet alle spellen gespeeld dus kan er niet veel over zeggen. Ik zag dat de print and play van dixit alle kaarten van de gewone versie bevat en die zijn alleen voor de artwork al fantastisch om te downloaden. Unlock! Is een soort escaperoom en cortex is een spel waarbij je, je hersenen even flink laat kraken. 

Allemaal spellen die heel goed met kinderen te spelen zijn. Echt een top actie van Asmodee!

Blueorange games 

Blueorange games geeft je een uitbreiding voor Kingdomino (of Queendomino) cadeau. Kingdomino is trouwens heel goed om te spelen om de tafeltjes te oefenen. Want er moet behoorlijk wat vermenigvuldigd worden.
Om hem te kunnen spelen heb je wel Kingdomino of Queendomino nodig.

Blue orange games kwam donderdag 9 april met nog een gratis print and play game. Het spel Cross Clues moet nog in de verkoop komen maar je kunt alvast thuis proberen of het iets voor je is. Ik ben alvast dolenthousiast en heb ondertussen al een versie voor mijn wiskundelessen bedacht. Je gaat namelijk met coördinaten werken en het beschrijven van woorden. Je kunt hem zelf downloaden via het facebookaccount van blue orange games.

Cards against humanity

Op de website van cards against humanity kun je gratis een print and play downloaden van het populaire spel. Mij lijkt het wel leuk om deze met vrienden te spelen en nu we allen thuis moeten blijven, is het ideaal als je deze allemaal kunt downloaden en printen. Zo kun je hem toch spelen. Door de kaartentsaar van het moment allemaal de gekozen kaart door te appen en verder via zoom te spelen. Duurt misschien iets langer, maar is vast net zo leuk.

Ze hebben ook een familievriendelijke versie uitgebracht die je gratis kunt downloaden

Moet je hele gezin wel goed engels kunnen 😉 

Days of wonder

Days of wonder biedt een prachtige print and play aan van het spel corinth, zodat je het thuis even kunt proberen. De link kun je vinden via het instagramaccount van days of wonder. Om de print and play versie te kunnen spelen heb je wel 12 dobbelstenen nodig.


Met deze gratis print and play games kun je hopelijk het thuiszitten wel doorkomen. Mijn favorieten zijn uiteraard dobble en cross clues, maar ik moet zeggen dat ik corinth en combo color ook wel heel erg leuk vond.
Welke gratis print and play ga jij spelen? Ik lees je antwoord graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.