goede voornemens

Dag, dag 2019! Ik kon niet wachten tot je voorbij was. Overigens heb ik oudjaarsavond geheel volgens plan gevierd. In mijn bed met mijn ogen dicht. Beter had ik me niet kunnen wensen. Zoals ik al eens schreef, sinds ik moeder ben is slapen mijn goud. 

Voor 2020 heb ik een hele hoop goede voornemens op een rijtje gezet. 


  1. Het babyvet mag voor eens en altijd weg. Hoewel ik van mijn zachte mamalijf hou en dat meen ik, wil ik echt weer in maat 40 passen. En krijg mezelf nu amper in een maatje 42 gewurmd dus in  2020 gaan we die kilo’s eraf eten. (Nadat zusje 9 maanden is, ik beloofde mijn lichaam 9 maanden rust en dat is ook wat het zal krijgen. Van uitstel komt geen afstel, ik beloof het…..)
  2. Sporten. Ik wil eigenlijk wel eens gaan sporten. Ik vond het altijd heerlijk om in de sportschool letterlijk spierballen te kweken. En mijn schouders zo breed te maken dat er ‘s nachts voor mij een blokje om gelopen wordt. 
  3. Vroeger opstaan. En vroeger is eigenlijk voor 6.00 dus om 5.30 of iets dergelijks. Het lijkt me heerlijk om mijn langzame ochtenden weer terug te hebben. Douchen zonder kinderen en tijd om make-up op te doen. Dat soort dingen. 
  4. Mijn haar op tijd verven. Ik loop standaard een half jaar rond met uitgroei en dus ook mijn zilveren trofeetjes (of eigenlijk grijze haren). 
  5. Meer tijd vrij maken om te fotograferen en misschien wel een cursus fotografie volgen. Gewoon omdat ik dat leuk vind en er steeds niets van komt.
  6. Mijn blog laten groeien. Ik ben trots op iedere lezer die ik heb en nog veel trotser als er lezers zijn die terug komen. Maar het is toch wel een stiekeme wens om iets groter te worden. 
  7. Meer tijd met mijn man besteden. Met 2 hele jonge kinderen komen we amper toe aan onszelf, laat staan aan elkaar. Dus het zou wel leuk zijn om meer tijd voor elkaar vrij te maken. 
  8. 2020 wordt het jaar waarin we hard gaan werken om van de luiers af te komen. Of misschien overdag van de luiers af gaan komen. Of minimaal een kind van de luiers af. 
  9. Van die verdomde postpartum depressie afkomen. Goed eerlijk gezegd is dit het enige doel waar ik ook daadwerkelijk mee bezig ben. De rest is eigenlijk gewoon mooie bullshit, om te voldoen aan het perfecte plaatje in mijn hoofd.
  10. Perfecte plaatje in de prullenbak gooien, of beter nog naar de vuilstort brengen. Misschien is dat wel het mooiste wat ik mezelf zou moeten gunnen dit jaar. Kras nummer 1 t/m 8 maar door. Ik focus dit jaar enkel en alleen op 9 en 10.

Waar focus jij jezelf op dit jaar?


Gelukkig nieuwjaar!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.