gezonde Valentijns mandarijn-emoticon traktatie voor het kinderdagverblijf

Iedere eerste donderdag van de maand is het Treat Thursday, oftewel tijd voor een traktatie. Soms hele neutrale traktaties, zoals de traktatie die we trakteerden voor meneertjes eerste verjaardag en een andere keer juist een traktatie die past bij het seizoen. Zo ook vandaag eentje die goed past rond valentijnsdag of als je gewoon van hartjes emoticons houdt. Ik maakte als traktatie een gezonde valentijns mandarijn-emoticon. Leuk om te trakteren op het kinderdagverblijf of op de basisschool. Gezond en heel simpel te maken. 

De traktatie is zo simpel te maken, dat een stappenplan eigenlijk overbodig is. Toch heb ik er eentje geschreven, gewoon omdat het kan.


Benodigheden 10 gezonde valentijns mandarijn-emoticon traktaties.

  • 10 mandarijnen
  • zwarte stift
  • rode stift
  • rood papier
  • lijm

Stap 1: 

Teken het gezicht van de hartjes emoticon met zwarte stift op de mandarijn. Kleur met de rode stift de wangetjes in.

Stap 2:

Knip per mandarijn 2 kleine hartjes en 1 grote uit. Schrijf op de grote de tekst die je wilt.

Stap 3:

Lijm de hartjes op de juiste plaats. Het grote hart komt het mooist tot zijn recht wanneer je deze rechts midden van de mandarijn lijmt. 


De kosten van deze traktatie is ongeveer 20 eurocent per traktatie. Heel fijn als je wat geld wilt besparen en toch leuk en gezond wil trakteren. Het kost je ook nog eens niet veel tijd. Ik was per traktatie denk 1 minuut bezig. Wel zo fijn, want wie heeft er nu wel de tijd om uren in de keuken te staan voor een traktatie?

Heb je nog meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op mijn traktatiebord op Pinterest voor nog meer inspiratie.

Veel plezier met trakteren.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.