geboorte traktatie babygroep

Met 34 weken leek het erop dat ons mevrouwtje er aan zou komen. Het bleek na een dag ziekenhuis gelukkig vals alarm te zijn en ik kon thuis de bevalling gaan afwachten.
Ik bedacht me na een week wachten dat het misschien wel handig zou zijn als de geboorte traktaties voor het kinderdagverblijf alvast klaar stonden. Ik wilde traktaties maken die eventueel wekenlang kant en klaar bewaard konden blijven. Het was best een zoektocht want de traktatie moest geschikt zijn voor baby’s, omdat meneertje nog op de babygroep zit.
Uiteindelijk koos ik voor knijpfruit als geboorte traktatie voor het kinderdagverblijf.

Benodigdheden voor 12 traktaties:

benodigdheden geboorte traktatie

12 zakjes knijpfruit
Mooi gekleurd papier
Groot glas en klein glas
Satéprikkers
Washitape
Touw of wol
Lijm
Potlood/Stift
Schaar
Perforator

Stap 1:

Vouw het gekleurde papier een aantal keer dubbel en zet het glas erop. Teken de omtrek van het glas. Zoek het middelpunt op en teken een kwart cirkel af. Knip nu driekwart cirkel. Zorg dat je 12 driekwart cirkels hebt. Dit worden de kinderwagens.

Stap 2:

Vouw een papier in een andere kleur ook een aantal keer dubbel en zet er het kleine glaasje (of in mijn geval, douchegel) op. Teken de omtrek hiervan 2 keer en knip de cirkels uit.
Zorg dat je 24 kleine cirkels hebt. Dit worden de wielen van de kinderwagen.

Stap 3:

kinderwagen

Lijm de wielen vast aan de kinderwagens, zoals op het plaatje.

Stap 4:

Schrijf met stift je gewenste tekst op de kinderwagen. Ik koos voor ‘Hoera ….. is grote broer!’ met op de puntjes de naam van meneertje.

Stap 5:

Gebruik de perforator om een gaatje bovenin de kinderwagen te maken. Knoop nu de kinderwagen vast aan de dop van het knijpfruit.

Stap 6:

vlaggetjes maken

Knip vlaggetjes. Ik had uit het flow paperboek een pagina met vlaggetjes, maar je kunt ze ook zelf maken door eerst een ruit te tekenen en deze uit te knippen.
Plak de vlaggetjes dubbel over een satéprikker, waar je de puntjes vanaf hebt geknipt. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klare prikkers met vlaggetjes kopen.

Stap 7:

geboorte traktatie babygroep

Schrijf de naam van je pasgeboren baby op het vlaggetje. En plak het vlaggetje met washitape op het knijpfruit.
De traktatie is klaar!

Hierna kun je de traktaties veilig opbergen, tot je ze nodig hebt. Voor de juffen kocht ik geboortechocolade zodat zij ook iets lekkers hadden.
Wil je toch liever een andere easy peasy geboorte traktatie voor het kinderdagverblijf? Eerder deelde ik al een post over de boekjes die meneertje trakteerden voor zijn eerst verjaardag.


Veel plezier bij het maken van deze geboorte traktaties voor het kinderdagverblijf!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.