sensory fles

Wij houden thuis echt enorm veel van sensopatisch spel. Er gaat geen week voorbij zonder dat we een aantal sensory activiteiten doen. Ik merk dat het mijn kinderen ontprikkelt en vaak draait het een vervelende ochtend of middag even om. Het geeft wat extra rust aan de kinderen en aan mij. Een sensory fles maken is super simpel, maar ook onwijs tof om te doen. Hee leuk om samen met je kinderen te doen.


DIY sensory fles

Benodigdheden:

  • Doorzichtige knutsellijm
  • Plastic flesje
  • Water
  • Kleurstof
  • Glitters
  • Optioneel zijn balletjes of orbeez

Wij doen altijd eerst wat water erin dan ongeveer een kwart flesje knutsellijm. Daarna mogen de kinderen de glitters, kleurstof en balletjes erin doen. Tot slot vul ik het flesje verder met water tot hij bijna helemaal vol zit. Dop erop en klaar. Je kunt eventueel de dop ook vastlijmen met een lijmpistool als je zeker wilt weten dat hij niet gaat lekken ofzo. Bij mij nog nooit gebeurt maar dat wilt niet zeggen dat het niet alsnog mis kan gaan.

Mijn kinderen spelen er heel lang mee. Het is echt magisch voor hen om de glitters door de fles te zien bewegen.

Je kunt een fles ook een thema geven. Kleine kerstballetjes erin voor kerst of zoals wij sneeuwvlokjes voor een winterfles. Hartjes met valentijn en ga zo maar door. Zo heb ik met dat idee de benodigdheden voor een winterfles in de adventskalender gestopt.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.