Harry Potter knutselen

Ik doe op instagram mee aan de kinderboekenchallenge van uitgeverij Lemniscaat. Als een soort extra challenge had ik bedacht om aan ieder boek een activiteit te koppelen. Vandaag gingen we daarom in het thema Harry potter knutselen. Het thema is echte held en als er iemand een echte held is, is het toch wel Harry potter als je het mij vraagt.
Meneertje (2,5 jaar) maakte daarom een prachtige boekenuil geïnspireerd op Hedwig natuurlijk. Boekenuil van Harry Potter knutselen

Benodigdheden:

  • Karton
  • Oud boek (of mooi papier)
  • Lijm

Ik knipte vooraf een uil uit een stuk karton. Vervolgens knipte ik de veren uit een oud boek en van wat ander papier maakte ik 2 ogen. Voor Meneertje zette ik een kwast klaar en wat lijm. Vervolgens mocht hij aan de slag. 

Wij doen niet heel vaak plakken, omdat Zusje alles nog in haar mond stopt. Maar Zusje had dit keer een ander knutselproject en dus kon Meneertje rustig zijn gang gaan. Hij ging heerlijk plakken. Eerst de uil zelf insmeren met lijm vervolgens nog lijm op de veren van de uil smeren en daarna plakken. Alle blaadjes had hij erop geplakt. 

Ik vind dat hij een prachtige Hedwig heeft gemaakt. We hebben puur toevallig een boek gebruikt voor de veren. Zusje had namelijk een boek dat naar de kringloop moest gesloopt en toen besloot ik dat we het wel konden gebruiken in knutselwerkjes. En ik ben blij toe, want vind het effect eigenlijk extra leuk. 


Ik heb 2 jaar terug alle Harry Potter boeken voor het laatst gelezen. Het zijn boeken die ik zo nu en dan herlees. Het verhaal ken ik inmiddels wel, maar het blijven fantastische boeken om te lezen. Het is zo leuk om even in een compleet andere wereld te verdwijnen en de Harry Potter boeken zijn daar ideaal voor. 

Ik ga hier niet schrijven waar de boeken over gaan. Want ik gok dat het merendeel Harry Potter zeker kent. Mocht je er meer over willen weten, staat er bij bol.com een mooi samenvatting voor je klaar 😉

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.