cadeaus 2 jarig meisje

Ons meisje is vandaag precies 2 jaar geworden. Waar ik vorig jaar nog een emotionele brief naar haar schreef, laat ik de brief nu voor haar alleen. Maar haar verjaardag vond ik wel een uitgelezen kans om een hele blog vol met de meest prachtige cadeaus voor een 2 jarig meisje. Of je nu opzoek bent naar een kleine cadeautjes of juist een grote cadeaus voor een 2 jarig meisje, de blog staat vol met inspiratie.

De blog staat hierdoor ook vol met affiliatelinkjes. Als je op zo’n linkje klikt en vervolgens iets aanschaft, ontvang ik een klein percentage en daarmee steun je voornamelijk de groei van onze speelgoedberg 😉 Het kost je trouwens niets extra’s. Nu ik alle informatie heb gedeeld, is het hoog tijd om de aller leukste cadeaus voor een 2 jarig meisje te delen. Het merendeel van de cadeaus zijn duurzaam en alles wat het niet is, kun je tweedehands alsnog duurzaam kopen.

Speelgoed met een open einde & loose parts

Ik ben dol op speelgoed met een open einde, vaker noem ik de Engelse term open-ended toys. In het kort is het speelgoed wat je voor meerdere dingen kunt gebruiken, zoals de grimms regenboog. Er zijn echt een tal aan voordelen van dit soort speelgoed, waar ik hier al eerder over schreef. Maar ik merk vooral dat het spel met open einde speelgoed gewoon langer duurt en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Loose parts of losse onderdelen in het gewoon Nederlands zijn een mooi voorbeeld van speelgoed met een open einde. We geven zelf dit jaar de lola set van grapat. Deze bestaat uit verschillende cilinders die in elkaar kunnen, op elkaar kunt stapelen, kunt gebruiken bij het spelen met zand of wat er maar bedacht gaat worden.

Speelgoed voor fantasiespel

Vanaf 2 jaar gaan kinderen heel langzaam tafereeltjes naspelen. Een theekransje doen, met de brandweerauto de brand blussen en lekker eten koken, dat soort dingen. Het is echt een ander spel en ze gaan steeds meer fantasie gebruiken.
We vroegen aan opa en oma om playmobil 123, zodat ze heerlijk tafereeltjes kan naspelen. We kochten zelf een mailegmuisje als cadeautje van Meneertje. En verder staat er op haar lijstje verkleedkleren.

Bad en Buitenspeelgoed

Zusje is in de zomer jarig en dat maakt dat het extra leuk is om buitenspeelgoed te geven. Kan ze er gelijk mee spelen. In het voorjaar hebben we voor de kinderen een zand- en watertafel gekocht en als ik je iets kan aanraden is het wel die tafel. Daar wordt zoveel mee gespeeld en hij is zo handig. Absolute aanrader. Voor buitenspeelgoed vragen we dit jaar een wasbak met kraantje zodat ze zelf lekker kan afwassen. De meeste cadeaus voor een 2 jarig meisje in deze categorie zijn van niet zo duurzaam plastic dus tweedehands kopen is de meest duurzame oplossing.

Knutselen

Onze meid is helemaal gek van tekenen en dan vooral met pennen. Er staat dus ook een mooie pen op dit lijstje. Maar knutselen vinden veel 2 jarige kinderen leuk. Zoonlief was vooral dol op plakken en stickers. Mooi knutselmateriaal is dus eigenlijk altijd wel een goed idee. Bovendien is knutselmateriaal echt heel betaalbaar.

Boeken

Een boek is een fantastisch verjaardagscadeau. Het geeft een kind zoveel. Een goed verhaal, fantasie, woordenschat en vaak prachtige tekeningen om naar te kijken. Ik hou van prentenboeken en mijn kinderen ook gelukkig.

Puzzels & Spelletjes

Het spelen van spelletjes kan vanaf ongeveer een jaar of 2. Ik merkte bij mijn zoontje dat spelen volgens regels pas met 2,5 echt goed ging. We spelen hier heel wat af. We zijn vooral fan van de spellen van Haba en Djeco, deze hebben spellen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het doen van puzzels is natuurlijk altijd leuk. Puzzels vind ik vooral mooi van Djeco en Janod, maar heel eerlijk koop ik deze eigenlijk altijd tweedehands.

Het is een behoorlijke lijst met cadeau’s voor een 2 jarig meisje geworden en hopelijk met genoeg inspiratie voor jou. Ik ben wel benieuwd wat je mist op deze lijst en er dus absoluut moet worden toegevoegd? Ik lees je reactie graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.