activiteit toiletrollen

Ik had een hele hoop lege toiletrolletjes liggen en ging opzoek naar een activiteit die we ermee konden doen. Ik wilde geen knutselactiviteit, maar gewoon iets om te spelen. Ik zag een activiteit met toiletrollen en kerstballen voorbij komen op pinterest en bedacht me dat ik die activiteit natuurlijk ook gewoon kon doen met normale ballen. 


Activiteit met lege toiletrollen en ballen

Wat heb je nodig:

Lege toiletrollen en keukenpapier rollen en ballen. 

Voorbereiding:

Leg de lege rolletjes en de ballen voor je kindje neer. Laat zien hoe je een rolletje neerzet en de bal erop kunt leggen en nu kan je kindje aan de slag.

Voor mijn dreumes was het nog wat te lastig om eerst het rolletje neer te zetten om vervolgens de bal erop te doen. Daarom heb ik eerst alle rollen zelf rechtop gezet en zo kon hij de ballen erop zetten. 

Ik bedacht me tijdens het spelen pas dat het natuurlijk veel makkelijker was geweest als ik de rolletjes op de grond had neergezet ipv op het speelkleed. Dat doen we de volgende keer wel. 


Meneertje heeft zich hier prima mee weten te vermaken. Hij sloeg iedere keer een kreet en deed zijn hand voor zijn mond als hij de kokers liet vallen en de ballen door de kamer rolde.   Om vervolgens keihard te gaan lachen. De wereld van een kind is zo heerlijk simpel. 

De prachtige gekleurde ballen van Grimms kreeg Zusje voor kerst van haar oom. Nu heeft ze er zelf nog weinig mee gespeeld, maar haar broer is groot fan. Er gaat sinds kerst eigenlijk geen dag voorbij waarbij ik ze niet moet opruimen. Dus ben je nog opzoek naar een cadeautje voor iemand een dreumes dan zijn deze ballen een heel mooi cadeau.

Lees ook: cadeautips voor 18 maanden oude dreumes

Wij gaan de activiteit nog een aantal keer herhalen, zeker wanneer Zusje ook mee kan doen. Ben benieuwd of zij het ook leuk vind en of Meneertje het over een jaartje ook nog mee wilt doen. Ga je hem uitproberen?

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.