Wij gingen vorig jaar op vakantie naar Hof van Saksen en met een baby en een dreumes zat onze auto heel snel vol. Toch moest er ook wat te spelen mee, zeker omdat de weersverwachtingen helaas niet zo mooi waren. We konden rekenen op een weekje met behoorlijk wat regen. Dan is het fijn om wat activiteiten te hebben die we lekker binnen konden doen. Deze DIY speelgoed voor op reis heeft ons werkelijk een hoop ruimte bespaard want hij is zo klein als een pringlesbus. Ook fijn om mee te nemen wanneer je gewoon een dagje weg gaat.


DIY speelgoed voor op reis

Benodigdheden activiteitenkoker

activiteitenkoker voor op reis

Wat stopte ik in de activiteitenkoker/pringlesbus:

  • Bolletje wol
  • Pompoms grote en kleine
  • Kaarten (oude cadeaukaarten omdat deze wat steviger zijn dan speelkaarten)
  • 2 deksels waarvan één met gaten voor de pompoms en één met een groter gat voor de kaarten
  • Zelfklevend kaftpapier
  • Doorschijnend papier
  • Googly eyes
  • Washitape

Het zelfklevend kaftpapier en doorschijnend papier rolde ik om de pringlesbus heen en plakte ik vast met een stukje washitape. Het overige materiaal paste allemaal in de bus. 

De spelletjes

Met deze activiteiten koker kun je heel wat spelletjes doen die ik deelde in mijn speeltiptiendaagse. In totaal zit er voor een paar uur aan speelplezier in.

De activiteiten die je ermee kunt doen:

Ook zijn er een aantal andere activiteiten die je met het materiaal kunt doen.

Speelboog

DIY speelgoed voor op reis

Knoop aan een stuk wol de grote pompoms en hang deze op tussen 2 tafelpoten. Leg er een boxkleed onder en je kunt je baby eronder laten spelen. Zo heb je heel gemakkelijk een speelboog gemaakt. 

Doorschijnende tekening

Plak het zelfklevend kaftpapier vast met washitape op een raam. Gebruik nu het doorzichtige papier en scheur dat in stukjes. Laat je kindje deze op het zelfklevend kaftpapier plakken.

Zo maakt hij een kunstwerk wat extra mooi kleurt wanneer de zon er doorheen schijnt. Je kunt er ook nog googly eyes op plakken om er een nog mooier kunstwerk van te maken.

Je kunt zelf natuurlijk nog veel meer activiteiten bedenken met het materiaal uit de activiteitenkoker.


Ik was erg blij met mijn DIY speelgoed voor op reis, omdat we toch wel wat regen hadden. Zo had ik een paar activiteiten die me genoeg tijd gaven om eventjes de vaatwasser uit te ruimen of de tafel te dekken, zonder dat er een kind aan mijn broek hing. Zusje heeft de speelboog daadwerkelijk gebruikt en vond het heel mooi. Meneertje vond het allemaal prachtig, maar de doorschijnende tekening was favoriet.
Gelukkig waren de voorspellingen slechter dan het daadwerkelijk was. En was er genoeg te doen op Hof van Saksen dus heel veel tijd hebben we niet binnen in onze boerderij gespendeerd.


Ik schreef ook een review over ons verblijf op Hof van Saksen en ik kan alvast verklappen dat het een grote aanrader is.


Dit jaar gaan we hoogstwaarschijnlijk niet op vakantie vanwege covid-19. Voor mij voelt het niet goed om nu op vakantie te gaan. Wel gaan we wat dagjes weg. Dit jaar dus geen ellende met het inpakken.

Welk speelgoed neem jij altijd mee op reis voor je kindje? Ik lees je antwoord graag in de reacties hieronder.

DIY activiteitenkoker voor baby en dreumes

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.