DIY sorteerboom

Ik volg behoorlijk wat montessorimama’s op instagram en met enige regelmaat kwam ik een soort houten boom tegen, waar ringen aan gehangen konden worden als activiteit. Dat leek me best wel leuk voor onze dochter, omdat ze op het moment het heel leuk vindt om dingen ergens in te doen, eraf te halen of eruit te halen. Ik overwoog even om er eentje te kopen, maar bedacht me dat zelf maken prima zou gaan. En zo ontstond deze DIY sorteerboom.


DIY sorteerboom

Benodigdheden:

  • Lege keukenrol
  • Stuk karton
  • Papierenrietjes
  • Lijmpistool

Ik lijmde de keukenrol op het karton en maakte wat kleine gaatjes in de keukenrol, waar ik de rietjes in stopte en ook vast lijmde. De rietjes had ik in verschillende maten geknipt voor wat extra uitdaging. 

De uitdaging had ik wel weg kunnen laten, want daar was ze nog niet in geïnteresseerd. Ze vond het veel leuker om alles op 1 stokje te doen. Ik heb er vertrouwen in dat de uitdaging nog wel gaat komen. Voorlopig staat de activiteit in de speelgoedkast op een plek waar ze er zelf bij kan. 

Wil je de activiteit nog wel uitdagender maken dan zou je de rietjes in de kleur van de ringen kunnen verven. Op die manier maak je er een sorteeractiviteit van. Voor mijn meisje niet nodig, maar misschien dat ik hem alsnog maak voor Meneertje. 

Je kunt er overigens ook gewoon een kopen voor ongeveer 20 euro heb je een hele mooie van Grimms. 

De ringen zijn ook een klein DIY projectje dat ik al eerder beschreef hier op mijn blog. Je kunt deze ook gewoon kopen van Grimms, maar zelf maken is een stuk goedkoper. De ringen van Grimms kosten al snel 30 euro. Dat houdt in dat deze activiteit dus 50 euro kost en mij het werkelijk 0 euro heeft gekost. 


DIY speelgoed dat ik al eens eerder maakte:


Ik vind het zelf erg leuk om creatief bezig te zijn en nog leuker om de kinderen er vervolgens leuk mee te zien spelen. Maak jij wel eens speelgoed voor je kinderen?

diy sorteerboom

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.