Ring met dansende linten

Ons huis moet opgeruimd worden of dat is de bedoeling. Troep eruit en niets nieuws erin, is eigenlijk de doelstelling. Maar ik zie al die troep en denk gelijk, ohw maar dat is leuk om mee te spelen en daar kan ik iets leuks mee maken.
Hoewel onze halve huisraad op marktplaats staat, ben ik knutselmateriaal aan het hoarden als een malle. En zo kwam het dat ik een zak met 40 gordijnringen in mijn knutselkast had liggen. Deze lag te wachten tot ik er leuke konijnenoren aan zou haken, want dan was het een te schattige bijtring voor Zusje. Na 36 pogingen heb ik het haken gestaakt en me erbij neergelegd dat ik gewoon hele simpele DIY-projectjes moet uitkiezen. Daarom deze DIY ring met dansende linten die met wel in één keer lukte.


DIY ring met dansende linten

Benodigdheden

Houten ring (Ik heb een gordijnring gebruikt)

Linten in verschillende kleuren (ongeveer 40 cm lang)

Belletjes

Stap 1:

Kies een aantal mooie kleuren lint uit die bij elkaar passen. Knoop de linten aan de houten ring, zodanig dat de linten dubbel aan de ring hangen. Dan zijn ze ongeveer 20 cm lang.

Stap 3:

Knoop de belletjes aan de linten. Zorg dat deze heel goed vast zitten. 

Ben je toch bang dat de belletjes eraf kunnen, dan kun je ze ook prima achterwege laten. Dit heb ik bij die van Zusje ook gedaan. 

Overigens kun je de ring met dansende linten natuurlijk ook personaliseren, door de naam van je kindje erop te schrijven.

Ring met dansende linten

Ik maakte er daarom ook twee, zodat allebei de kinderen er eentje hebben. 


Hij wordt hier al flink gebruikt. Door Zusje voornamelijk om aan te voelen. Meneertje loopt er echt mee te zwieren en vindt het helemaal fantastisch als er dan ook nog muziek op staat. Bovendien rinkelen de belletjes van die van hem flink en dat is natuurlijk helemaal geweldig.

Inmiddels heb ik nog een shitload aan linten en houten ringen over. De ringen gebruiken we nu gewoon als los speelmateriaal en de linten hebben hetzelfde lot gekregen. Hoewel ik daar nog wel een plannetje voor heb… 

Hoe zit het met jouw knutseltalent? Heb jij twee 2 linker of rechterhanden? Ik ben heel nieuwsgierig naar je antwoord en lees het graag in de comments.

Veel speelplezier!
Sabine

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.