Een zandbak in de tuin is natuurlijk onwijs leuk, maar veel leuker is een modderkeuken. Wanneer je hierop gaat zoeken, kom je echt fantastische keukens tegen. Hele mooie keukentjes waar je spontaan jaloers van wordt. Of tenminste dat werd ik.

Nu heb je voor die keukentjes vaak een dik gevulde portemonnee of 2 rechterhanden nodig. Helaas heb ik aan beide een gebrek. Waarbij ik in eerste instantie de gedachte op een modderkeuken naast me neer legde, bedacht ik me dat het eigenlijk allemaal best wel simpel kan.

Daarom maakte ik deze simpele DIY modderkeuken in 10 minuten en het kostte me helemaal niets!

Ik kan alvast verklappen dat mijn dreumes hier al uren mee zoet is geweest, mijn 10 minuten waren dus goed besteed.


Modderkeuken in 10 minuten

Benodigdheden:

  • Oude potten en pannen
  • Lepels en pollepels 
  • Koffieschepjes, melkpoederschepjes en andere schepjes
  • Oud tupperware
  • Bekers
  • Teiltje met water
  • Pot of pan met zand
  • Tafeltje met tafelzeil

Ik koos ervoor om voor nu alleen onbreekbare spullen te gebruiken. Ik laat Meneertje in de tuin op blote voeten lopen en ben dan toch bang dat hij per ongeluk iets laat vallen en vervolgens er in gaat staan. Vandaar alle plastic meuk. 

Toen alle spullen verzameld waren heb ik het voor hem uitgestald zodat hij overal makkelijk bij zou kunnen. Ik heb het tafeltje van de loungeset gebruikt met een tafelzeil zodat hij een werkblad had. Het was eigenlijk net te laag, maar iets hogers had ik niet voor het grijpen. Bovendien heeft hij het tijdens het spelen echt niet gemist dus was prima.

modderkeuken in 10 minuten

Tijdens een rondje wandelen hadden we wat kleine dennenappels en ander praal gevonden. Deze deed ik een tupperwarebakje zodat hij eventueel een overheerlijk moddersoepje met wat dennenappeltjes kon maken, of wat hij zelf maar kon bedenken. 

Ook legde ik er zijn schepjessetje van nijntje bij, zodat hij eventueel zelf nog wat zand uit de tuin kon scheppen. 

In 10 minuten was ik klaar met het voorbereiden van deze modderkeuken en ik heb het vervolgens een paar dagen buiten kunnen laten staan. Meneertje heeft er werkelijk uren mee gespeeld. Steeds kwam hij moddersoepjes brengen of had hij een koekje gebakken. Ook mochten we genieten van modderlimonade. Dolle pret!


Buitenactiviteiten die je met je dreumes kunt doen:


modderkeuken in 10 minute

Voor mij was het heerlijk om hem zo bezig te zien. Zusje en ik konden rustig op een kleed samen spelen, terwijl Meneertje lekker zelf bezig was.  Echt genieten.

Deze modderkeuken in 10 minuten gemaakt, gaat deze zomer nog veel vaker verschijnen in onze tuin. En ik denk dat, dat niet alleen deze zomer zal zijn. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.