Diy kartonnen boekje

Hoe leuk is een kartonnen boekje van je eigen familie? Een boekje dat je samen met je kindje door kan kijken met allemaal herkenbare gezichten voor hem. Bij ons thuis is het een groot succes!

Het maken van dit boekje kost even wat tijd maar als je vervolgens de reactie van je kindje ziet is het die tijd dubbel en dwars waard. De tijd zit hem overigens voornamelijk in het drogen.

DIY Kartonnen boekje voor je baby

Benodigdheden:
– Kartonnen boekje (kies er één met niet teveel pagina’s. Ik koos er één met 12 pagina’s)
– Foto’s van je gezin of familie (zoveel als je boekje pagina’s heeft)
– Gekleurd papier (of verf)
– Schaar
– Mod podge
– Kwast voor mod podge
– Fotolijm
– Zwarte stift

Stap 1

Voor de achtergrond van de pagina’s gebruikte ik papier wat ik op het boekje plak met mod-podge. Ik zorgde ervoor dat het goed uitgestreken was, zodat er niet zoveel belletjes onder het papier ontstonden. Je kunt eventueel ook de bladzijden van het boekje verven met acrylverf. Dan duurt de DIY wel iets langer omdat je steeds moet wachten tot de verf helemaal is opgedroogd. Daarom koos ik voor het boekje beplakken met papier.

Stap 2

Heb je de achtergrond die je wilt dan kun je de foto’s op maat gaan knippen. Plak ze vervolgens op de bladzijde die je wilt met fotolijm.
Zorg ervoor dat je aan de onderkant genoeg ruimte hebt om de naam op te schrijven om wie het gaat.
Wanneer de lijm droog is kun je de naam eronder schrijven met zwarte stift.

Stap 3

Voor de kaft pakte ik het iets anders aan. Ik plakte weer eerst het papier wat ik als achtergrond wilde op met mod-podge. Vervolgens smeerde ik de kaft met het papier erop in met mod-podge, waarna ik de foto erop plakte. Daarna deed ik nog 2 lagen mod-podge over het geheel. Tussendoor heb ik het goed laten drogen. Dit zorgt ervoor dat de foto niet zo snel kapot gaat of los komt. 

Laat alles goed drogen en lezen maar!

Ik had het boekje ingepakt voor meneertje en toen op een regenachtige dag cadeau gegeven. Zo had hij eerst plezier in het uitpakken en vervolgens hadden we samen plezier in het lezen. Was heel leuk om te zien hoe hij steeds moest lachen als hij zichzelf zag of onze poezen.
Vooral onze poezen vond hij leuk. Hij zei steeds Miauw (of eigenlijk mouw) zodra hij de poezen zag en ging dan helemaal glunderen. 

Veel knutsel en speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.