Wij hebben een sierkers in de tuin staan en deze bloeit vanaf november tot halverwege april meestal. Een Autumnalis heet de sierkers leerde google mij. Veel verder gaat mijn plantenkennis niet, maar ik vind hem wel fantastisch mooi als hij in bloei staat. Ik wilde iets met de bloesem doen, en bedacht dat ik Zusje er een mooie boekenlegger van bloesemkunst van kon laten maken. 

Boekenlegger van bloesemkunst

Benodigdheden:

Ik verzamelde bloesem van de grond en had het geluk dat het flink waaide, waardoor er ook hele bloemen op de grond lagen. De hele bloemen zijn toch het mooiste.
Vooraf tapete ik op onze mooie picknicktafel (aanrader overigens, binnenkort verschijnt er een review van op mijn blog) zelfklevend kaftpapier met de plakkende zijde naar boven. 

Zusje mocht aan tafel gaan zitten en ik gaf de bloesem aan. Zij plakte ze erop. Toen de bloesem op was ging ze zelf rondlopen op zoek naar mooie blaadjes en bloemetjes om op het plakfolie te doen. Ieder plekje kreeg een bloemetje en ze was er heel zoet mee. 
Op een gegeven moment wast het kunstwerk klaar en heb ik er een zelfde stukje plakfolie opgeplakt, zodat beide kanten verzegeld waren. Daarna heb ik tape dubbelgevouwen over de randen heen. Je kunt de boekenlegger zo breed en zo lang maken als je zelf wilt. Ik heb dit keer een hele brede boekenlegger gemaakt. 

Ik vind het zelf heel mooi om te zien hoe de zacht roze kleuren langzaam veranderen van kleur naarmate je ze langer bewaard. Hoe blaadjes de ene dag nog wit zijn en de volgende dag helemaal bruin zijn geworden. Geeft echt iets extra’s vind ik. 

boekenlegger van bloesemkunst

We hebben vorig jaar met moederdag een soort zelfde boekenlegger gemaakt van gewone bloemblaadjes. Toen had ik er wel een gaatje in gemaakt en er een lint aan vast gemaakt. Dat geeft een iets luxere uitstraling en is absoluut leuker als cadeau. Ik vond het dit keer niet nodig, want ik hou hem lekker zelf voor mijn eigen boeken.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.