Bijna gratis schoencadeautje

Schoencadeautjes horen klein te zijn en niet teveel geld te kosten. Maar nu alles duurder wordt, is een bijna gratis schoencadeautje natuurlijk helemaal fijn. Ik haalde alle benodigdheden uit mijn voorraadkast, maar daar heb ik natuurlijk ooit geld voor betaald. Dus helemaal gratis is het schoencadeautje niet geworden.

Sinterklaasrijst:

Het bijna gratis schoencadeautje is eigenlijk gewoon rijst gemengd met mais, maar sinterklaasrijst klinkt natuurlijk veel leuker.

Benodigdheden:

  • Kleurstof (rood)
  • Mais
  • Rijst
  • Azijn
  • Lege pot
  • Schepje (van de babyvoeding bijvoorbeeld)
  • Optioneel: Kikkererwten &

Ik kleurde ongeveer 200 gram rijst rood, door de rijst in een plastic bakje te doen met een scheutje azijn en een paar druppels rode kleurstof. Goed schudden en dan laten drogen. Toen het droog was voegde ik er ook nog 2 handjes mais aan toe. En eigenlijk was de sinterklaasrijst toen al klaar.

Heb je nou geen kleurstof in huis, dan kun je de rijst natuurlijk ook prima wit laten. De baard van Sinterklaas is natuurlijk ook gewoon wit. Voor het spelen met de rijst maakt het eigenlijk niet zoveel uit.

Zelf heb ik ook nog pepernoten gemaakt door kikkererwten op dezelfde wijze als de rijst bruin te kleuren. Toch vond ik dat resultaat niet zo mooi. Maar heb ze toch toegevoegd.

Ik zocht een lege pot, vulde hem met de rijst en maakte met een touwtje een schepje van de babyvoeding eraan vast. Toevallig had ik nog gouden glitterstickers van de HEMA en daarmee plakte ik de letters SINT op de pot. Je kunt het er eventueel ook met een watervaste stift (of raamstift) op schrijven. En zo maakte ik deze super leuke sinterklaasrijst.


Wil je meer cadeautips? In de volgende blogartikelen schreef ik een heleboel cadeautips op.


Wat stop jij dit jaar in de schoen? Ik ben heel benieuwd, laat het me vooral weten in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.