jul 102021
De mooiste prentenboeken over de zomer

Mocht je me op instagram volgen dan heb je afgelopen week in mijn stories ons mandje met prentenboeken over de zomer kunnen zien. Het leek mij wel handig om de verzameling hier op mijn blog te zetten, zoals ik eerder ook deed bij de andere seizoenen.

De links die ik gebruik in dit artikel zijn affiliatelinks. Dat wilt zeggen dat ik een klein percentage krijg wanneer je iets koopt via mijn link. Het kost je niets extra’s maar je steunt mij ermee.

De aller mooiste prentenboeken over de zomer

Ons mandje is weer mooi gevuld met prachtige prentenboeken. Dit keer vulde ik het mandje met prentenboeken over de zomer. Hoewel er nog ruimte is voor meer boeken is hij voor nu gevuld met 5 heerlijke boeken.

Zonnige zomer – Rotraut Susanne Berner

Dit boek kan niet missen op dit lijstje. Het is een kijk- en zoekboek en wij hebben alle seizoenen in huis. Je hebt er ook nog een dag en nacht variant van en een variant met alle seizoenen in een boek. Je ziet in ieder boek dezelfde platen terug maar dan in een andere seizoen. Op de voorkant staat de boom en in de zomer hangen er heerlijke kersen aan en het eindigt altijd in het park, waar de kinderen lekker in hun zwemkleding spelen. In de winter ziet de boom en het park er dus heel anders uit. Absolute aanrader voor zowel een dreumes als peuter en ik denk dat het ook nog leuk is voor kleuters.

Eiland – Mark Janssen

Mark janssen schildert een prachtig bijna magisch verhaal zonder tekst. In een storm verliezen een meisje en haar vader een boot, maar gelukkig komen ze een eiland tegen. Maar is het wel een eiland?
De tekeningen zijn echt stuk voor stuk prachtig en het mooie is dat je samen met je kinderen zelf het verhaal kunt bedenken.

De gele ballon – Charlotte Dematons

Nog een boek zonder tekst maar zo’n mooi boek voor in de zomer. De gele ballon reist de wereld rond en zo gaan val je van het ene landschap in het andere. Zo leuk om tijdens het bladeren door het boek je kindje te leren dat de wereld er overal weer anders uit ziet. Er valt van alles te zien en ook nog eens genoeg te zoeken, want de gele ballon is helemaal niet zo goed zichtbaar overal. Daarnaast kun je ook nog opzoek naar de fakir, een boef en een blauwe auto.

Julian is een zeemeermin – Jessica Love

Julian ziet drie zeemeerminnen wanneer hij samen met zijn oma in de metro zit. En vanaf dat moment wilt hij ook graag een zeemeermin zijn. De prenten zijn heerlijk zomers en geven een dromerige vibe. Er staat weinig tekst in dus je moet als verteller wel wat moeite doen om het leuk voor te lezen. Het is een heerlijk boek waarin centraal staat dat je vooral moet zien wie je bent. Een langere recensie kun je hier lezen.

Daarnaast hebben we nog een magneten boek over vervoer in ons mandje zitten. Dit boek heeft geen verhaal en is eigenlijk gewoon een boek waarmee gespeeld wordt. Maar het heeft wel zomerse vibes. Ik kon helaas geen linkje er naar toe vinden.
We hebben natuurlijk ook nog een behoorlijk wishlist van prentenboeken over de zomer die we graag aan ons mandje willen toevoegen.

Voor nu is ons mandje wel gevuld. Maar de boeken hierboven worden zeker even bij de bibliotheek gehuurd. Is er nog een boek dat ik zou moeten voegen aan het lijstje? Laat het vooral even weten in de comments hieronder.

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *