Als je dan op zomervakantie gaat met de auto en dat wordt zo’n hele lange rit, dan heb je hulp nodig. Hulp om die reis te overleven. Hulp in de vorm van een tablet met filmpjes. En het liefst filmpjes waarbij we niet na 1 minuut hem alweer ergens anders op moeten zetten. Ik verzamelde de leukste zomerfilms voor peuters & kleuters, voor op de achterbank.

Als het gaat om het kijken van films, adviseer ik je wel om zelf de eerste keer mee te kijken. Mijn kinderen vinden dingen niet snel eng. En hoewel alle leukste zomerfilms voor peuters & kleuters volgens de kijkwijzer geschikt zijn voor alle leeftijden, ken je zelf je kind het beste.

De leukste zomerfilms voor peuters & kleuters op Netflix

Netflix heeft als voordeel dat je films kunt downloaden. Deze kun je dus offline op de achterbank bekijken. Wat handig is en je data scheelt. Je moet enkel de films van te voren even downloaden.

Berend Botje

Oke de film heeft misschien niet zoveel met de zomer te maken. Maar het gaat over de zee, het strand, een mysterieus ei en avontuur. Dat geeft mij toch best vakantievibes. Het is gewoon een heerlijke film, zonder al te veel spanning. Kijkt ook nog eens prima mee. En mijn peuters hebben er ademloos naar gekeken 80 minutenlang. En dat is lang voor 3-jarigen.

Dikkertje Dap

Is nog zo’n fijne Nederlandse film. Prima om mee te kijken. Wat toch een soort bonus geeft. Ik bedoel Paw Patrol ben ik na 2 minuten al zat. Dus een film die ik leuk vind om mee te kijken, is mooi meegenomen. Dikkertje Dap gaat precies over het liedje. Een jongetje die vrienden is met een giraffe. En dan gaat hij voor het eerst naar school en moet zijn vriendje missen.
Leuk voor het einde van de zomervakantie als de school weer bijna gaat beginnen. Maar eigenlijk gewoon sowieso fijn om te kijken. Hij duurt 70 minuten.

De leukste zomerfilms voor peuters & kleuters op NPO-plus

De npo-app laat je geen films downloaden. Dat is wel een nadeel als je opzoek bent naar films voor in de auto. Maar misschien heb je wel een oneindige bundel aan data of ben je gewoon opzoek naar een film voor thuis. Dan zit je bij de NPO echt goed. De NPO heeft namelijk echt de aller leukste zomerfilms voor peuters & kleuters.

Casper & Emma op Safari

Eigenlijk zijn alle Casper & Emma films zeer leuk voor peuters en kleuters. Maar hierin gaan ze op safari en dat ziet er natuurlijk heel zomers uit. Fijne film die 78 minuten duurt. Deze film is ook op videoland te zien en daar kun je hem wel downloaden.

De slak en de walvis

Julia Donaldson & Axel Scheffer zijn het bekende duo van de boeken Gruffalo & Mannetje Tak. Maar ze schreven samen nog veel meer boeken. En het mooiste is dat er een film gemaakt is van een heleboel van deze boeken. Bijna allemaal te zien via de NPO. De slak en de walvis is er daar eentje van en heeft een heerlijke zomers gevoel. Film duurt 26 minuten.

Knoester en het Zeemonster

Knoester is een soort takkenmannetje. Hij gaat samen met Junior mee op vakantie met Junior’s tante naar het magische eiland. Daar wil Junior zeeslangen vangen, maar knoester geloof niet in zeeslangen. Mijn peuters hebben al meermaals gevraagd of ze deze film nog een keer mogen kijken. Ik vind hem vergelijkbaar met de films van Casper en Emma. Hij duurt 67 minuten.

Welke film vind jij leuk om met je kinderen samen te kijken? Ik ben erg benieuwd. Laat het me weten in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.