Zag je de titel? De leukste sint & kerst cadeaus voor een (bijna) 1 jarige. Ik wil er nog helemaal niet aan, dat mijn baby straks 1 jaar is. Gelukkig duurt dat nog tot februari. Maar in alle eerlijkheid krijg ik het er Spaans benauwd van. Tijdens de decembermaand is mijn kleine mannetje 10 maanden oud. Ik zocht de leukste cadeaus voor hem uit en deze deel ik nu weer met jullie.

Om de lijst met leukste sint & kerst cadeaus voor een (bijna) 1 jarige te maken heb ik dit keer niet naar duurzaamheid gekeken. Wij kopen zelf het liefst zoveel mogelijk tweedehands en dat is duurzamer dan nieuw kopen. Daarbij kijk ik niet langer of iets van plastic is of niet, omdat het tweedehands niet zoveel uitmaakt. Toch staan er heel veel duurzame cadeaus op.

Disclaimer: Ik maak gebruik van affiliatelinks, wat wilt zeggen dat ik een klein percentage verdien mocht je via mijn link een artikel kopen. Het kost jou niets extra’s maar je maakt er mij heel blij mee.

Cadeaus voor een 1 jarige

Alle cadeaus zet ik in verschillende categorieën, zodat het makkelijker zoeken is. De categorieën zien er wel wat anders uit dan bij mijn lijstjes voor een 2 jarige en 3 jarige. Dit omdat kinderen op die leeftijd toch nog niet echt fantasiespel inzetten en ook niet echt tot bouwen komen. Ook heb ik cadeaus er op gezet die wij al in ons bezit hebben en bij mijn kinderen een groot succes waren.

Speelgoed met een open einde & losse onderdelen

Ik heb al verschillende blogs geschreven over speelgoed met een open einde en losse onderdelen. Als je er meer over wilt weten is het lezen van die blogs een goede start. Ik ben dol op het speelgoed van Grimms en aangezien broertje nog geen voorkeur heeft, staat de lijst er dus vol mee. Ik heb onze favorieten even op een rijtje gezet. Voor het Grimm’s & Grapat speelgoed heb ik geen affiliatelinkjes, want aanmelden bij de bedrijven kost me teveel tijd. Ik ben een luie hobby blogger, geen prof 😉 Gewoon een mama met een hobby en te weinig tijd. De linkjes en de foto’s zijn afkomstig van toverboom. Een leuke webshop met mooi duurzaam speelgoed.

Sensory play & badspeelgoed

Als je me al langer volgt, weet je dat we regelmatig sensorisch spel gebruiken. Mijn snel overprikkelde kindjes vinden het heerlijk. Ook mijn baby heeft al regelmatig wat sensory play mee mogen maken. En sensory play doe je eigenlijk sowieso al in bad. Spelen met water is sensorisch spelen. Dus al ons favoriete badspeelgoed heb ik toegevoegd.

Speelgoed voor de grove motoriek

Speelgoed om lekker mee buiten te spelen of binnen en de grove motoriek te stimuleren. Voor de klimapen en de actievelingen echt onmisbaar.

Boeken & puzzels.

Boeken en puzzels zijn eigenlijk gewoon educatief speelgoed. Maar dat klinkt zo schools. Ach hoe dan ook boekjes en puzzels horen op het verlanglijstje thuis wat mij betreft.

Wow wat is het weer een grote lijst geworden. Hopelijk heb je genoeg inspiratie gevonden voor een sint of kerstcadeau voor een 1 jarige. Mocht je opzoek zijn naar een cadeau voor een 2 jarige of 3 jarige dan kun je de linkjes gebruiken om te neuzen tussen mijn tips.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Liefs-2.pngGeschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.