In navolging van het lijstje met cadeautips voor een 3 jarige volgt hier de lijst met de leukste sint en kerst cadeaus voor een 2 jarige. Doordat mijn kinderen maar 11 maanden schelen, spelen ze veel met elkaars speelgoed. En dus zul je zien dat er een aantal cadeaus precies hetzelfde zijn. Zusje is rond kerst 2,5 jaar en begint echt een serieuze peuter te worden. Het is een meisje dat echt enorm van knutselen houdt, dus dit is in haar geval een grote categorie.

Dit keer heb ik niet gekeken naar de duurzaamheid van de cadeaus. Wij kopen zelf het liefst zoveel mogelijk tweedehands en dat is duurzamer dan nieuw kopen. Daarbij kijk ik niet langer of iets van plastic is of niet, omdat het tweedehands niet zoveel uitmaakt.

Disclaimer: Ik maak gebruik van affiliatelinks, wat wilt zeggen dat ik een klein percentage verdien mocht je via mijn link een artikel kopen. Het kost jou niets extra’s maar je maakt er mij heel blij mee.

Cadeaus voor een 2 jarige

Alle cadeaus zet ik in verschillende categorieën, zodat het makkelijker zoeken is. Zoals ik eerder al schreef is onze dochter echt dol op knutselen en speelt ze veel minder met bouw en constructiespeelgoed. Maar dat kan voor jouw kindje anders liggen, vandaar dat ik het speelgoed wel heb toegevoegd aan het lijstje.

Fantasiespel

Zusje is naast het knutselen ook dol op het naspelen van tafereeltjes met haar pop. Pop of muis in bed doen of luiertje verschonen dat soort dingen. Ook speelt ze heel graag met playmobil 123 en daar speelt ze dan wederom tafereeltjes na. Kindje moet eten in de stoel en daarna naar bed of in bad.

Bouwspeelgoed & Constructiespeelgoed

Dit onderdeel is eigenlijk zo goed als gekopieerd en geplakt van het lijstje van mijn 3 jarige. Dat heeft er mee te maken dat het speelgoed op dit lijstje gewoon heel duurzaam gebruikt kan worden. Het materiaal is veelal leuk van baby tot een jaar of 6 en in geval van de magnetische tegel nog wel langer.

En als ik dan iets mag aanraden zijn het wel de magnetische tegels! Deze geven bij ons echt heel veel speel plezier en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben nu die van playmags maar gaan hem uitbreiden met een setje van coblo.

Bij ons wordt er ook nog steeds veel gespeeld met de grimms regenboog en uitbreidingen hiervan. Houten blokken zijn niet zo’n succes, maar ik zie op instagram genoeg kinderen die daar juist prachtige creaties van maken. Maar houten bouwmateriaal mag niet missen in dit lijstje.

Een groot verschil in dit lijstje is dat ik lego nog niet aanraad. Wel duplo, want daar wordt echt fantastisch mee gespeeld. Lego is vaak nog wat te klein en daardoor lukt het niet om deze goed in elkaar te krijgen. De fijne motoriek is er nog niet voldoende voor ontwikkeld. Daarnaast heb je natuurlijk het inslikgevaar, hoewel Zusje geen dingen meer in haar mond stopt.

Speelgoed met een open einde & losse onderdelen

Ik heb al verschillende blogs geschreven over speelgoed met een open einde en losse onderdelen. Als je er meer over wilt weten is het lezen van die blogs een goede start. Eigenlijk kan al het bouwspeelgoed en constructiespeelgoed ook in deze categorie staan.Veel bouwmateriaal is perfect speelgoed met een open einde. Maar om ze nu dubbel in het lijstje te zetten vin dik ook zo wat. Ander speelgoed met een open einde is speelgoed van Grimms en grapat. Ik heb onze favorieten even op een rijtje gezet. Van grapat hebben we ook mandala onderdelen, deze zijn vaak wat klein en wil ik echt pas aanraden als je zeker weet dat je kindje ze niet meer in zijn mond doet.

Knutselen & Sensory play

We zijn vorig jaar de traditie adventskalender begonnen. Hoewel manlief en ik al een aantal jaar een adventskalender hadden, heb ik er vorig jaar ook eentje gemaakt voor de kinderen. En dat was zo onwijs leuk. Om ze iedere dag een klein cadeautje te laten openen, maar ook om samen toe te leven naar kerst.

Ze kregen de kalender met Sinterklaas, maar ik denk dat we Sinterklaas daarom dit jaar op 1 december laten komen. Het was nogal vreemd dat er in 1 keer 5 vakjes mochten worden geopend. Ik maak dit jaar een sensory adventskalender. En stop deze dus vol met sensory dingen. Een aantal van die dingen heb ik hieronder in het lijstje gezet. Zoals het kinetisch zand in dit lijstje. Dat is trouwens echt top zand, we hebben onze eerste badge nu iets langer dan een half jaar en het is nog steeds prima. Gewoon luchtdicht bewaren. Bovendien heeft het zand ook een fijn prijsje.

Speelgoed voor de grove motoriek

Speelgoed om lekker mee buiten te spelen of binnen en de grove motoriek te stimuleren. Voor de klimapen en de actievelingen echt onmisbaar. Zusje is niet een hele grote klimaap. Maar vind het wel geweldig om op haar loopfiets te wandelen of haar auto. Deze heb ik dus toegevoegd aan het lijstje. Ik gok dat ze niets krijgt van het lijstje hieronder, omdat we haar gewoon blijer maken met sensopatisch materiaal en knutselspullen.

Puzzels, spelletjes & boeken

Misschien is puzzels, spelletjes en boeken een beetje vreemd om als categorie samen te nemen. Maar ik geef altijd een leerzaam cadeau en daar vallen puzzels, spelletjes en boeken onder. Dit jaar krijgen ze een boek en de adventskalender met Sinterklaas. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik mijn kinderen echt tot op het bot verwen met boeken. En ze er gemakkelijk per jaar een stuk of 12 krijgen. Veel tweedehands, maar ik koop ook graag nieuwe boeken. En sommigen kinderboeken koop ik echt meer voor mezelf dan voor mijn kinderen. Het is nu eenmaal zoals het is.
Een puzzel of een spelletje krijgen ze met kerstmis. En deze hoop ik wederom tweedehands te scoren, zodat ik niet over mijn budget heen ga.

Wow wat is het weer een grote lijst geworden. Hopelijk heb je genoeg inspiratie gevonden voor een sint of kerstcadeau voor een 2 jarige. Mocht je opzoek zijn naar een cadeau voor een baby, dreumes of 3 jarige dan kun je de linkjes gebruiken om te neuzen tussen mijn aanbevelingen.

leukste cadeaus 2 jarige

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.