cadeaus voor een 3 jarig meisje

Vorige week vroeg ik op instagram wat nou echt leuke cadeaus voor een 3 jarig meisje zijn. Ik had zelf al een klein lijstje samengesteld maar met alle cadeautips is het een behoorlijke lijst geworden. Ik deel alle tips hieronder en helemaal onderaan kun je zien wat ik zelf kocht voor Zusje’s derde verjaardag. 

Voor dit artikel maak ik gebruik van affiliatelinks. Wil je daar meer over weten, lees dan de disclaimerpagina

De leukste cadeaus voor een 3 jarig meisje

Hier dan het lijstje met de leukste cadeaus voor een 3 jarig meisje die ik getipt kreeg via instagram. Ik heb ze even in categorieën geplaatst want het waren er nogal veel. Ik heb bij alles een linkje geplaatst van mijn favoriet of degene die ik zo snel kon vinden. 

Buitenspelen & Grove motoriek

Deze categorie spreekt voor zich. Speelgoed waar ze lekker mee buiten kunnen spelen of waar ze binnen de grove motoriek mee versterken. 

Creatief speelgoed

Mijn dochter is dol op knutselen, prullen en tekenen. Dat doet ze het liefst iedere dag. Ik vond de ideeën die ik hiervoor krijg echt heel leuk. Zo had ik nooit aan een breivork of borduursetje gedacht, terwijl ik denk dat ze dat wel heel leuk vindt.

Fantasiespeelgoed

Speelgoed om het fantasiespel aan te moedigen. Het naspelen van tafereeltjes is een belangrijke vorm van leren voor kinderen op deze leeftijd.

Speelgoed met een open einde

Het is speelgoed dat voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Speelgoed dat niet perse een doel heeft en dat de ene keer gebruikt wordt als bijvoorbeeld koekjes en de volgende keer om te bouwen. 

Sensorisch speelgoed

Sensory speelgoed maak ik het liefst zelf behalve klei. Ik haat klei maken. Tot nu toe gaat het bij mij nog steeds mis, wat ik ook probeer. Heel wat mensen tipten mij sensorisch speelgoed.

Spelletjes, Puzzels & Prentenboeken

Ik kreeg eigenlijk voornamelijk de tip om spelletjes, puzzels en prentenboeken op het lijstje te zetten. Maar welke spelletjes, puzzels of prentenboeken stond er dan weer niet bij. Dus ik heb een aantal leuke opgezocht. 

Ik kreeg ook nog de tip om een grote meidenbed te geven. Bij ons heeft ze inmiddels al een groot bed, maar zeker een goede tip, die ik hier dan ook graag deel.

Cadeautjes die wij kopen voor Zusje

Ik koop zelf minimaal 3 cadeautjes. Zodat we allemaal een cadeautje kunnen geven. En hou een budget aan van ongeveer 75 euro. 

Playmobil

Playmobil is hier thuis een hele grote hit. Ik gebruik het trouwens ook in sensory spel, omdat het plastic is en dus gewoon nat kan worden vind ik het daar ideaal voor. Ik koop zelf de playmobil tweedehands en ga via vinted opzoek naar bepaalde sets. Daar had ik een hele leuke set voor gevonden en die krijgt ze dus. 

Boek

Er moet altijd een boek gegeven worden. Sinds Zusje een groter bed heeft en er wat boekjes naast haar bed staan is ze zelf een enthousiaste lezer geworden. Voor haar kocht ik het boek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van de actie Geef een prentenboek cadeau. Bij de boekhandel te koop voor 2,50 in juni.

Maileg

Zusje krijgt ook nog een tent voor haar muis. Ze doet echt iedere dag haar muis toedekken en ze speelt er dus ook dagelijks mee. Daarom leek het me leuk om de tent te geven. Zodat ze dan haar muis daar in te slapen kan leggen. 

Stapelstein

Ik moet enigszins beschaamd toegeven dat Zusje nog een cadeau krijgt. Een cadeau dat ze moet delen met Meneertje. Ik heb een tijdje geleden heel wat speelgoed en babyspullen verkocht via vinted en had daarmee genoeg geld verdiend om een set van stapelstein te kopen. Deze krijgen ze daarom samen. Ze hadden zelf mee uitgezocht welk speelgoed ik mocht verkopen en ik had met ze overlegd dat we van het geld ander speelgoed zouden kopen. Stapelsteinen zijn het geworden. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gaan vinden.

Ik hoop dat ik je zo genoeg ideeën heb gegeven voor een verlanglijstje van de kleine. Mocht je juist opzoek zijn naar cadeaus voor een 3 jarig jongetje of 2 jarig meisje lees dan vooral die blogs ook. Welke cadeaus voor een 3 jarig meisje vind jij het leukst? Laat het me vooral weten in de comments.

de leukste cadeaus voor een 3 jarig meisje

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.