Mocht je me op instagram volgen dan weet je dat ik dit jaar zelf een sensory adventskalender maak voor de kinderen. Maar ik begrijp heel goed dat het niet iedereen die tijd heeft en misschien wel een adventskalender wil geven aan de peuter. Ik ging daarom even op onderzoek uit en vond de leukste adventskalenders voor peuters van 2021. 

De 8 leukste adventskalenders voor peuters van 2021 bevatten affiliatelinks naar bol.com. Dat houdt in dat ik een klein percentage ontvang mocht je via mijn link een aankoop bij bol.com doen. Kost jou niets extra’s, maar is mij veel waard. Wil je er meer over weten, lees dan vooral even de disclaimer van mijn site.


Adventskalenders 2021 voor peuters

Haba adventskalender

De adventskalender is niet goedkoop maar ik vind hem er wel echt te gek uitzien. Er zitten 24 houten figuurtjes in, waarmee je daarna kan spelen. Alles is in dezelfde stijl als de mijn eerste spellen reeks van haba. 

Play-doh adventskalender

Dit zou de kalender zijn geweest als ik er eentje had moeten kopen. Goed er zit wel veel plastic zooi in, maar mijn kinderen zijn echt dol op kleien. Play-doh is natuurlijk ook heel erg sensorisch en past dus ook echt goed bij het spel wat wij thuis het meest spelen. Er zitten potjes klei in en spulletjes om poppetjes en andere dingen te maken van de klei.

Playmobil 123 adventskalender

Deze adventskalender vind ik zelf best wel aan de prijs. Zeker vergeleken met de playmobil adventskalender die je bij de action kunt vinden voor 9,99. Maar voor de jonge peuters is een gewone playmobil kalender nog wat gevaarlijk, met alle kleine stukjes erin. Deze van playmobil 123 is dan veel beter passend. Ieder dag kan je er een figuurtje uit halen.

Schleich adventskalender

In deze schleich adventskalender zitten wel wat kleine stukjes. Hij is dus niet geschikt voor jonge peuters die nog van alles in hun mond stoppen. Wel heel geschikt voor de oudere peuters. Er zitten verschillende dieren en accessoires in. 

Gruffalo adventskalender

Ik ben ook heel enthousiast over deze kalender, omdat er dus boekjes in zitten. Iedere dag krijg je een klein boekje. De verhalen zijn allemaal gebaseerd op de gruffalo en zijn vrienden. En de prijs is ook nog eens heel erg acceptabel.

Tony’s chocolonely adventskalender

Deze kalender wil ik eigenlijk zelf wel hebben. Lekker iedere dag snoepen. Misschien niet de meest verantwoorde adventskalender in het rijtje maar wel een hele lekkere. Mijn peuters krijgen sowieso iedere dag wel een snoepje en dat zou in de kerstperiode dus prima een chocolaatje kunnen zijn. En niets is lekkerder dan tony’s chocolonely toch.

Fidget adventskalender

In ons huis zijn fidgettoys best wel populair. En niet alleen bij de kinderen 😉 De pop-it wordt regelmatig erbij gepakt, maar ook de fidgetcube doet goed dienst. Vooral in de auto maken we er fijn gebruik van. Ik zag deze fidget adventskalender en dacht toen direct dit is wel een hele leuke. Ik vind hem wel prijzig en heb geen idee of het de prijs waard is, maar hij ziet er wel heel leuk uit. Ideaal voor friemelaars! 

Let wel er staat op dat het vanaf 3 jaar is, dus heb je een jonge peuter die friemelt maar ook alles in zijn mond stopt zou ik deze adventskalender overslaan. 

Auto adventskalender

Vooral voor de kleine autogekken een hele leuke kalender. Ik vind hem persoonlijk veel te duur en weet ook niet of de kwaliteit ervan goed is. Maar hij ziet er wel heel tof uit. J ekrijgt er ook nog eens een speelmat bij.
Een goedkopere vergelijkbare kalender vond ik bij amazon


Dit waren de 8 leukste adventskalenders 2021 voor peuters. Volgende week staat sowieso mijn eigen gemaakte sensory adventskalender op mijn blog en deel ik daar alle details van.
Ik ben heel nieuwsgierig of jij zelf een adventskalender gaat kopen, er eentje maakt of het allemaal maar onzin vindt? Laat het me vooral weten in de comments.

adventskalenders voor peuters van 2021

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.