10 leukste kraamcadeaus

Na 2 kindjes zo kort achter elkaar te hebben gekregen hebben we ook een hele hoop cadeautjes voorbij zien komen. En hoewel we met alle gekregen cadeaus heel blij zijn, zijn er een aantal cadeaus die er toch wel uitspringen. Ik zette de 10 leukste kraamcadeaus voor je op een rij.


Naamstickers

Deze is vooral heel handig als je kindje naar het kinderdagverblijf gaat. Ik kreeg bij de oudste naamstickers waarop zijn naam (duh!) en mijn telefoonnummer staan. Deze stickers heb ik op zijn flesjes, bekers en andere spulletjes geplakt. Heel handig want zo raken we niets kwijt.

Rompers in grotere maten (vanaf maat 68)

Ik ben heel blij met alle rompers in de grote maten. We kregen enkele rompers in maat 74 en 86 en dat was heel fijn. Wij hadden zelf al een behoorlijke voorraad kleding in de kleinste maatjes ingeslagen (en we kregen vooral de kleine maatjes cadeau), dus de rompers in de grotere maten zijn bij ons echt zeer welkom geweest. Vooral rompers zonder mouwen of met korte mouwen zijn heel handig. Ik vind het aantrekken van rompers met lange mouwen altijd een gedoe. Zeker wanneer je een shirt met lange mouwen er overheen wilt doen. 

Bovendien zijn rompers altijd goed. Krijg je een romper die niet bij de kledingstijl van je kindje past, is dat geen ramp. De romper zie je niet persé omdat hij onder de kleding van je kindje zit. Dat maakt het een heel fijn cadeau om te krijgen. 

Philley

Eerder schreef ik al een review over deze geweldige uitvinding. Ik had gewild dat ik deze melkpoederbus al had gehad toen meneertje werd geboren, zo handig is het. Je vult hem met melkpoeder en draait vervolgens aan de bovenkant. Per klikje komt er precies een schepje melkpoeder uit. Hierdoor blijft je aanrecht heerlijk poedervrij. En minder schoonmaken betekent meer knuffeltijd! Wie wil dat nou niet?

Cadeaukaarten

Dit is misschien wel een heel erg onpersoonlijk cadeau maar ik ken werkelijk niemand die hier niet blij van wordt. Vaak heb je voor de eerste paar maanden spullen genoeg en is het zo fijn om van een cadeaubon een mooi pakje voor een nieuw seizoen te kopen. Bij de tweede vroegen we enkel nog maar om cadeaubonnen. Zo fijn want van alle cadeaukaarten konden we een mooie meerijdplankje kopen voor onze bugaboo.

Eten

Onze lieve buren kwamen op kraamvisite en gaven een mooi cadeau aan ons. We hadden het gezellig en de buren gingen weer richting huis. Die middag werd er aan gebeld en kregen we een prachtige ovenschotel, zodat we niet hoefden te koken. Dit maakte mijn dag! Koken is echt het laatste waar je op zit te wachten als je net bevallen bent en druk bent met slaapjes, voedingen en wassen. Je wilt de overige tijd vooral gebruiken om heerlijk te knuffelen met je pasgeboren baby, niet om een gezonde maaltijd klaar te maken.

(Voorlees)boeken

Boeken zijn een heel leuk kraamcadeau. Wij kregen een behoorlijk aantal boeken cadeau bij de geboorte van beide kinderen en zijn daar nog steeds erg blij mee. Het is fijn om zo zelf een minibibliotheek in huis te hebben, zodat je het voorlezen wat kunt afwisselen.
Mijn favoriete boeken voor baby’s schreef ik eerder op en kun je hier lezen.

Slabbetjes

Omdat slabbetjes toch niet mooi blijven hoeven ze niet persé bij een kledingstijl te passen en ze vol met vlekken die je er never nooit meer uit krijgt komen, kun je er niet genoeg van hebben. 

Speelgoed

Speelgoed is erg fijn om te krijgen, zeker speelgoed voor als ze wat ouder zijn. Een mooie houten puzzel of houten blokjes zijn bij ieder kind wel in trek. Daar kun je eigenlijk nooit fout mee gaan. 

Er zijn 4 stuks speelgoed waar je volgens mij echt niet zonder kan als baby. Deze zijn bij ons werkelijk kapot gespeeld.

Wanneer je speelgoed geeft is het wel fijn om vooraf even te checken of de nieuwe mama en papa niet al zoiets hebben, of eventueel een bonnetje erbij te geven zodat het geruild kan worden.

Wij krijgen werkelijk tientallen knuffeldoekjes. Hartstikke lief en leuk, maar beide kinderen knuffelde toch echt met één doekje tegelijk. 

Iets lekkers voor mama

Wat ik zelf heel erg kon waarderen, was een douchegel of chocoladereep voor mij. De eerste periode staat helemaal in het teken van je kindje en juist die periode is het ook heel belangrijk om voor jezelf te zorgen. Het is daarom extra fijn als iemand anders jou een cadeautje geeft voor een klein momentje voor jezelf. 

Zelfgemaakte cadeaus

Ik vind zelfgemaakte cadeaus altijd erg leuk om te krijgen. De tijd die iemand steekt om iets voor je kindje te maken is zo bijzonder. Daarom vind ik de zelfgemaakte cadeaus misschien wel de leukste kraamcadeaus.
Zo kreeg ik bij de geboorte van zusje een heel mooi zelfgemaakt speelkleed van mijn collega (ze zou ze moeten gaan verkopen. Zo mooi!) en van een vriendin een zelfgebreid zacht dekentje bij de geboorte van meneertje. Onder het dekentje hebben inmiddels allebei onze kinderen geslapen en het is nog steeds mooi en zacht. Het zijn ook de cadeaus die we niet willen doorgeven en ik gok dat we ze houden tot we misschien wel ooit kleinkinderen krijgen.


Dat waren volgens ons de 10 leukste kraamcadeaus. Wij hebben ook een prachtige kinderwagen en de stokke tripp trapp cadeau gekregen, maar dit zijn natuurlijk zulke enorme cadeaus dat ik deze niet in het lijstje heb meegenomen. De kraamcadeaus in dit lijstje zijn een stuk betaalbaarder om cadeau te geven. 


Met welk kraamcadeau was jij heel erg blij? 

Dit artikel bevat affiliatelinks naar bol.com Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.