sint of kerst cadeaus voor 18 maanden oude dreumes

Nadat ik de cadeau’s voor onze kleine meid op een rijtje had gezet, kon het lijstje voor meneertje natuurlijk niet ontbreken. Ik ging opzoek naar de leukste (en het merendeel ook duurzaam) cadeau’s voor een 18 maanden oude dreumes. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, lees dan vooral verder.


Dieren Holztiger

We kregen voor zijn eerste verjaardag een prachtige giraf van holztiger. Die giraf is inmiddels favoriet speelgoed hier in huis. De grootte is perfect voor kleine kinderen. Bovendien vind ik ze zelf heel mooi om in huis te hebben staan als decoratie. Eindelijk speelgoed wat niet je zorgvuldig gedecoreerde huis verpest. Meneertje is overigens ook echt dol op de giraf, hij neemt hem zelfs mee op zijn loopfiets. Heerlijk om te zien.

Voorleesboek: Kerstmis met rupsje nooitgenoeg

Het voelboek van rupsje nooitgenoeg is inmiddels letterlijk kapot gevoeld. Ik vind de tekeningen van Eric Carle echt prachtig en dus heb ik al behoorlijk wat boeken van hem verzameld. Het boek “kerstmis met rupsje nooitgenoeg” is een boek met flappen waar van alles onder verstopt zit. Het thema is kerstmis en dat past dus helemaal bij de feestdagen.

Happy socks

Laat het een traditie worden om met verjaardagen en kerst een paar sokken te geven. Ik raak maar niet over uitgepraat hoe blij ik ben met de happy socks. Zeker omdat de kindersokken van duurzaam katoen gemaakt worden. Helaas die van volwassenen nog niet.
Naast het leuke printje zakken ze niet af!

Wobbel

Ik twijfel of we deze daadwerkelijk gaan kopen. De wobbel is een balance board voor kinderen. Een plank in de vorm van een halve maan waarop je kunt balanceren. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om heerlijk in te liggen, als brug voor je speelgoed auto’s of wat je fantasie maar toe laat. Ik vind hem behoorlijk aan de prijs en dat is de reden dat ik twijfel of we hem gaan kopen. Ik denk dat meneertje hem fantastisch zou vinden. Maar die prijs…

Grimms regenboog poppetjes

Houten poppetjes in verschillende kleuren. Je kunt ze van bijvoorbeeld grimms kopen. Ik heb er zelf besteld bij aliexpress (mijn eerste en enige bestelling ooit, verre van duurzaam) en ze zelf geverfd. Ik vond ze eerlijk gezegd te duur om van grimms zelf te kopen.

Nijntje verstoppertje spelen

Ik droom van een kersttraditie waarin we met het hele gezin om tafel zitten een bordspel te spelen. Voor nu zijn de kinderen nog wat klein, maar nijntje verstoppertje spelen is een spel wat wel samen gespeeld kan worden. Wanneer ik nijntje verstop mag meneertje hem gaan zoeken, terwijl nijntje geluid maakt.

Rijgkralen

Meneertje is dol op activiteiten die zijn fijne motoriek versterken. Puzzelen vind hij geweldig, muntjes in een muntenbakje doen, noem het maar op. Ik dacht daarom dat het rijgen van kralen misschien ook wel iets zou zijn, wat hij heel leuk zou vinden. Het is een andere vaardigheid waar zijn oog-hand coördinatie beter van zou kunnen worden.

Puzzel

We hebben een puzzel met 4 cirkels van joueco (niet meer te koop), deze kan meneertje inmiddels heel goed. Een puzzel met vlakke figuren lijkt ons een goede volgende stap. De jip en janneke puzzel (4 stukjes) blijkt nog een beetje te moeilijk.

Sorteerspel

Meneertje laat nog niet heel veel interesse zien in sorteren, maar misschien dat het binnenkort wel komt. Ik vond een sorteerspel van Grimms. Grimms is echt prachtig speelgoed dat sowieso jarenlang plezier geeft.


Zelf hebben wij een budget voor cadeautjes gesteld van 50 euro. Dat vinden we meer dan genoeg. Daarvan word er minimaal 1 boek en een paar sokken gekocht. We doen niet aan de 4 cadeautjes regel (iets om te lezen, iets om te dragen, iets wat ze nodig hebben en iets wat ze graag willen) maar ik vind het wel belangrijk dat ze een boek krijgen.

Dit waren de cadeau’s voor een 18 maanden oude dreumes. Welke cadeaus staan bij jullie op de verlanglijstjes?

Dit artikel bevat affiliatlinks naar bol.com.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.