cadeaus eerste verjaardag tweede kindje

Zusje is over een maand een 1 jaar en dat betekende dat ik een verlanglijstje voor haar mocht maken. Nu vieren we het dit jaar extra klein vanwege het coronavirus. En zijn alleen de directe familie uitgenodigd. Ondanks dat we het groter mogen vieren, vind ik dit toch een fijner idee. Dat betekende dat ik 6 cadeaus voor haar eerste verjaardag moest bedenken en dat was nog best lastig aangezien we al heel veel in huis hebben. Bovendien had mijn man als eis gesteld dat er geen grote dingen in huis kwamen zoals keukentjes of waterbanen. Want ons huis is al vol genoeg en daar had hij eigenlijk wel gelijk in. 

In het lijstje staat niet 6 cadeautjes maar 7, omdat ik ons cadeau 2 maanden te vroeg heb gegeven en dus weer iets nieuws moest bedenken 😉


Cadeaus eerste verjaardag tweede kindje

Vormenstoof

Little dutch vormenstoof (foto bol.com)

Deze misten we eigenlijk nog. Ik zag hoe Meneertje dit tweede jaar het heel leuk vond om vormpjes ergens in te stoppen. En de vormenstoof bij mijn schoonouders was een groot succes. Het leek me daarom best wel leuk om voor Zusje wel een vormenstoof cadeau te vragen.

Grimms houten stapel maanhuisjes

Grimms maanhuisjes (foto ilovespeelgoed)

Ik wilde een stapeltoren voor Zusje. Meneertje is dol op stapelen en hoewel hij volmaakt tevreden is met de stapelbekers, wilde ik voor zusje een duurzamer alternatief. Ik zag deze maanhuisjes van grimms en vond ze perfect. Later kan ze, ze gebruiken als huisjes in een fantasiespel en nu kan ze ermee stapelen.

Op marktplaats stond er eentje te koop die nog in de verpakking zat. Het kindje van de verkoper had zoveel speelgoed gekregen dat ze daarom wat verkocht. En dus kocht ik dit speelgoed extra duurzaam en precies zoals ik had gewild tweedehands. 

Ballenbaan HABA

Deze ballenbaan stond op het verlanglijstje. Ik vond hem voor een zeer acceptabele prijs op marktplaats en toen gebeurde het. Ik kon niet wachten om hem te geven en zo kwam deze ballenbaan 2 maanden voor haar verjaardag al in onze woonkamer te staan. Het is een simpele baan. Je doet de ballen er bovenaan in en ze rollen vanzelf tot de bel. Heel simpel, maar super leuk! Het is echt een heel groot succes hier thuis bij zowel Zusje als Meneertje. 

De versie die wij kochten is niet meer te koop maar een vergelijkbare versie wel:

Een jaar in één dag – Jessica Courtney Tickle

Een jaar in één dag (foto bol.com)

Dit boek is fantastisch! Wanneer je op het muzieknootje drukt hoor je muziek van de vier seizoenen van vivaldi. Zo gaat het boek alle seizoenen langs. En de tekeningen van Jessica Courtney Tickle zijn magisch mooi. 

Zusje kreeg voor kerst het boek Doornroosje van Jessica Courtney Tickle met muziek van het ballet. En dat is echt een favoriet. De boeken zijn best prijzig maar het geld zeker waard. 

Matroesjka’s – Grimms

Matroesjka’s grimms (foto houtenplezier)

Met deze matroesjka’s kun je van alles. Ze in elkaar stoppen, er rijst in stoppen en als sambabal gebruiken en ermee spelen alsof het poppetjes zijn. Ik denk dat dit best een succes gaat zijn, omdat Zusje het heel leuk vind om dingen ergens in en uit te halen. 

Munchkin miracle sippy cup zonder grepen

Miracle sippy cup (foto bol.com)

Mocht onze dochter de Munchkin beker cadeau krijgen dan weet ik nu al dat ze dit veruit het leukste gaat vinden. Ze heeft een obsessie voor bekers. Het is werkelijk alsof ze de hele dag dorst heeft. Zodra ze een fles of een beker ziet gaat ze er als een gek naar toe om hem snel eigen te maken. Een Munchkin beker heeft als voordeel dat het niet lekt, maar een kindje wel op een normale manier leert drinken. Niet de zuig beweging die kinderen bij een rietjesbeker leren. 

Dieren Holztiger 

Holztiger giraf (foto bol.com)

We zijn echt dol op de dieren van Holztiger en doen hier veel verschillende activiteiten mee. Van stapelen tot kegelen en het spelen van dierentuin. Daarom krijgt ons meisje een Holztiger diertje van haar grote broer cadeau. Zodat ze deze kan toevoegen aan de verzameling. 

Pop-up toy – Galt

Tot slot voegden we dit leuke pop-up speelgoed aan het lijstje toe. Wanneer je op de hoofdjes drukt dan springt het poppetje eruit. Het terug stoppen van het poppetje is een vaardigheid op zichzelf voor een dreumes en uiteindelijk kan het speelgoed gebruikt worden bij het leren van de kleuren. Het leek ons een mooi cadeau waar Zusje veel plezier van zal hebben.


Dit waren alle cadeaus op het verlanglijstje van de eerste verjaardag van Zusje en eigenlijk is het nog een lang lijstje geworden. Vorig jaar deelde ik ook het lijstje van Meneertje’s eerste verjaardag. Binnenkort plaats ik ook het lijstje van Meneertjes 2e verjaardag. We vieren de verjaardagen samen aangezien ze binnen 2 weken van elkaar jarig zijn. Wel zo makkelijk.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.