Buiten speeltip: boomtekening

De titel ‘Boomtekening’ impliceert dat we tijdens de buiten speeltip van vandaag een boom gaan tekenen of daadwerkelijk een boom gaan bekladden, maar eigenlijk doen we beide niet.

Een daadwerkelijke boom bekladden, vind ik niet zo lief voor de natuur. En daar willen we juist heel goed voor zijn. En een tekening van een boom maken is natuurlijk ontzettend leuk, maar niet echt een speeltip waard. We gaan eigenlijk proberen om een mooie afdruk van de boomschors te maken.


Buiten speeltip: boomtekening

Benodigdheden:

  • Stoepkrijt
  • Papier
  • Tape
  • Een boom

Ik plakte het papier rondom de boomstam en deed dit op ooghoogte van Meneertje, zodat hij er makkelijk bij kon met zijn handen. 

Ik deed eerst eventjes voor wat de bedoeling was, door te krassen met een krijtje op het papier. Hierdoor komt de structuur van boomschors heel mooi naar boven. Vervolgens gaf ik Meneertje de stoepkrijt en ging hij zelf aan de slag.

Meneertje (21 maanden) is nog wat te jong om daadwerkelijk te beseffen wat hij nu ziet. Maar hij vond het wel mooi en genoot enorm van de activiteit. Ik denk dat deze activiteit daarom ook heel leuk is om te doen met peuters of kleuters, die wel begrijpen dat ze een afdruk maken van de boomschors.


Lees ook:


De buiten speeltip boomtekening was dus echt een succes hier. En deze gaan we zeker herhalen, wanneer Meneertje en Zusje wat groter zijn.

Het is echt heerlijk om zo buiten bezig te zijn. Meneertje aan het werk met een boomtekening en Zusje lekker in kinderwagen brabbelen, veel mooier wordt het niet. Ik kan niet wachten tot de koude dagen definitief achter ons zijn en we voornamelijk buiten leven.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.