diy pittenzakjes van sokken

Meneertje is tegenwoordig met van alles aan het gooien. En uiteraard mag dat niet en inmiddels frustreert het me. Hij mag gooien met zijn knuffel en dat geef ik hem dan ook als alternatief. Ik bedacht me dat pittenzakjes ook een prima alternatief kunnen zijn en dat ik ze zelf kan maken. Ik wilde alleen niet met de naaimachine in de slag. Sokken bleken eigenlijk ook prima dienst te kunnen doen. En zo werd deze DIY pittenzakjes van sokken een fijn cadeautje voor in de budget adventskalender van mijn kinderen.


DIY pittenzakjes van sokken

Benodigdheden:

  • Sokken
  • Touwtje 
  • Vulmateriaal bijvoorbeeld bonen en maïs
  1. Vul de sok met het vulmateriaal.
  2. Knoop de sok dicht.
  3. Sla de bovenkant van de sok om het gevulde balletje. En knoop de sok bijeen met een touwtje.
  4. Sla de sok nog eenmaal over het balletje heen.

Het maken van deze DIY pittenzakjes van sokken kost je echt nog geen 2 minuten. Ik was een kleine 10 minuten bezig met het maken van 6 pittenzakjes. De inhoud van de zakjes varieerde ik, zodat het gevoel tussen de zakjes verschilt. Zo is het gelijk ook sensopatisch speelgoed. In de ene sok deed ik maïs, dat ver over de datum was en we gebruikt hadden voor een giet activiteit. De bruine bonen had ik ook over van een sensopatische activiteit. 

Ook gebruikte ik verschillende maten sokken voor de afwisseling. Zo kon ik enkele sokken een tweede leven geven. En is het ook nog eens een duurzaam cadeautje geworden. Ik hoor alleen maar win win situaties 😉


Bij het cadeautje hoort ook een activiteit. Het is de bedoeling om een mandje neer te zetten waar Meneertje de pittenzakjes in kan gooien. Zusje kan nog niet echt gooien en dus is het voor haar gewoon leuk om de pittenzakjes te voelen. 

diy pittenzakjes van sokken
diy pittenzakjes van sokken

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.