diy kerst wasco krijtjes

Wat te doen met gebroken waskrijtjes, stompjes en krijtjes die nauwelijks nog gebruikt kunnen worden? Je kunt ze heel gemakkelijk smelten in iedere vorm die je wilt. En zo kun je ze een nieuw leven geven. Gooi ze dus vooral niet weg. Deze DIY kerst wasco krijtjes maakte ik als gratis cadeautje voor in de budget adventskalender van mijn kinderen. 
Op pinterest had ik deze DIY al heel vaak voorbij zien komen. Ik wilde hem graag zelf eens proberen. Ik gebruikte de DIY van Ladylemonade als uitgangspunt en paste hem hier en daar aan. 


DIY kerst wasco krijtjes

Benodigdheden:

 • Waskrijtjes in de kerst kleuren. 
 • Koekjes uitstekers
 • Aluminiumfolie
 • Siliconen cupcakevormpjes
 1. Verwarm de oven voor op 100℃.
 2. Haal alle papiertjes van de waskrijtjes af. Het helpt om ze even te laten weken in water. En breek de krijtjes in stukjes.
 3. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Als je koekjes uitstekers gebruikt moet je deze omhullen met aluminiumfolie. Laat de bovenkant open.
 4. Vul de cupcakevormpjes en de koekjes uitstekers met de krijtjes.
 5. Doe alles ongeveer een kwartiertje in de oven. Kijk regelmatig of de krijtjes al gesmolten zijn, je wilt absoluut niet dat ze verbranden.
 6. Laat alles ongeveer 10 minuten afkoelen. Je kunt dan eventueel met koekjes uitstekers nog vormpjes uitsteken. 
 7. Na nogmaals 10 minuten afkoelen kun je ze eruit halen en zijn de krijtjes klaar.

Door gebruik te maken van koekjes uitstekers in kerst thema worden het echt hele leuke krijtjes om cadeau te geven tijdens kerst. Je kunt ze natuurlijk in iedere vorm maken die je wilt. Ook heel leuk om als traktatie te geven. 


Ik ben zelf erg tevreden hoe deze DIY kerst wasco krijtjes eruit zien. Hopelijk vinden mijn kinderen ze ook heel mooi en kan er mooi gekleurd worden. Ik maakte voor de kinderen ook een paar kleurplaten die ze kunnen inkleuren. Deze kun je hieronder downloaden.

diy kerst wasco krijtjes

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.