Review L.A.M.A.

“Lama, lama, lama, lama party!!” Zomaar een uitspraak die werd geroepen tijdens het spelen van L.A.M.A. En na een succesvolle kerst, meerdere succesvolle spelletjes middagen en uiteindelijk ook nog een succesvol spelletje op een onverwacht moment, vond ik het tijd dat dit spel het bordspel van de maand werd. Ik schreef deze L.A.M.A. review daarom ook met heel veel plezier.

Review L.A.M.A.

8 – 99 jaar, 2 – 6 spelers, 20 minuten

Doel van het spel

Het doel is simpel, probeer zo snel mogelijk van al je kaarten af te komen en in drie rondes het minste minpunten te verzamelen. L.A.M.A. staat trouwens voor Leg Alle Minpunten Af.

Spelverloop

Iedere speler krijgt 6 kaarten. Op tafel ligt een trekstapel en een kaart. Om de beurt mogen spelers een kaart afleggen, een kaart pakken of passen. Je mag de kaart alleen afleggen als het getal op de kaart hetzelfde is of hoger. Dus op een 1 mag een 1 of een 2. Op de 6 mag een 6 of een lama en op de lama een lama of een 1. 

bordspel van de maand: review L.A.M.A

Wanneer een speler al zijn kaarten heeft afgelegd (of iedereen gepast heeft) dan is de ronde voorbij en worden de minpunten geteld. Het aantal punten in je hand is het aantal minpunten, waarbij dubbele kaarten niet geteld hoeven te worden. Dus als je 3 kaarten van 4 hebt, wordt maar één keer de 4 geteld. 

Een lama is 10 minpunten. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Wanneer je een ronde gewonnen hebt, mag je één fiche afleggen. 
Na 3 rondes wordt het aantal fiches opgeteld en degene met het minste aantal wint. 

Hoe denk ik over het spel?

Ik hou best wel van simpele spelletjes, maar kaartspelletjes zijn meestal niet echt mijn ding. L.A.M.A is een uitzondering hierop. Ik ben groot fan!

Het leuke aan dit spel is dat iedereen kan winnen of verliezen en het soms spannend blijft tot de laatste ronde. Het gaat er soms wild aan toe, hierdoor. 
Wij hebben het spel ook met 7 spelers i.p.v. 6 gespeeld en ook dan is het prima te spelen, wanneer je met nog meer spelers wilt spelen zul je met 2 setjes kaarten een heel eind komen.

Wat ook fijn is, is dat de regels heel simpel zijn. We hebben het gespeeld met mijn 83 jarige schoonoma en ook zij heeft een ronde gewonnen. 


Ben je opzoek naar een kort simpel spelletje dan is L.A.M.A. echt iets voor jou.  Je koopt L.A.M.A via bol.com.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.