Gele Kajak

Ik hou van boeken met dromerige illustraties. Van verhalen over allerdaagse kinderfantasie. Zo voelt dit boek voor mij. Een verhaal van een jongetje dat in zijn fantasie op reis gaat met zijn giraf en zijn gele kajak. 

In dit artikel maak ik gebruik van een affiliatelink. Wil je daar meer over weten lees dan de disclaimer.

Gele Kajak In het kort

Een jongen en zijn giraf gaan samen op avontuur in een gele kajak. Ze varen op de zee en komen dan in een storm terecht. Ze raken verdwaald, verliezen hun peddels en varen met kajak vol water. Maar dan krijgen ze hulp van de dieren in de zee. En wordt het een prachtig avontuur. 

Gele Kajak is geschreven door Nina Laden en vertaald door Edward van de Vendel. De tekst bestaat uit korte zinnetjes op rijm. De illustraties zijn van Melissa Castrilon die je misschien ook kent van het boek ‘Machtige Min’. 

Mijn mening

Melissa Castrilon maakt van ieder boek wel een pareltje.Ik vond ‘Machtige Min’ al prachtig en zo ongelooflijk mooi is ook ‘Gele Kajak’. De prenten zijn werkelijk fantastisch.  De illustraties zitten vol magie en nemen je echt mee naar de wereld van de zee. Ze nemen je mee op avontuur en vertellen het hele verhaal zonder woorden.

De woorden zijn knap vertaald door Edward van de Vendel. En zoals vaker bij boeken op rijm merk ik ook hier dat er af en toe goed is gezocht naar een woord dat rijmt. Zo zitten er een paar woorden in die je niet iedere dag gebruikt. Niet erg, goed voor de woordenschat. Wel maakt het de tekst minder begrijpelijk voor peuters.
Nu heb je de tekst niet nodig om van dit boek te genieten, want de illustraties vertellen het gehele verhaal.

Een prentenboek om bij weg te dromen.

Pin Gele Kajak

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.